Marušiča spet ni bilo na zagovor Mikoličeve

Ob zaključku današnjega zagovora na rektoratu Univerze na Primorskem je Vesna Mikolič prejela odpoved pogodbe o zaposlitvi za opravljanje funkcije dekanje FHŠ, čeprav je, kot sama pravi, argumentirano izpodbila vse očitke. Odvetnik Mikoličeve Peter Fašun je napovedal, da bodo odločitve rektorja Marušiča izpodbijali in vložili odškodninske tožbe.

Odvetnik Peter Fašun (levo) in Vesna Mikolič (desno) Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Odvetnik Peter Fašun (levo) in Vesna Mikolič (desno) Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER> Razrešena dekanja Fakultete za humanistične študije (FHŠ) Vesna Mikolič, ki je obžalovala, da tudi tokrat na zagovoru ni bil prisoten rektor Univerze na Primorskem (UP) Dragan Marušič, je v popoldanski izjavi za medije poudarila, da očitki tudi tokrat niso bili nič bolj vsebinsko konkretizirani, da pa sta jih z odvetnikom “argumentirano izpodbila in listinsko dokazala”.

Premislili naj bi si glede razloga razrešitve

Zanimivo se ji med drugim zdi dejstvo, da so ji v odločbi o razrešitvi najprej očitali nekaj, zdaj pa je v ospredje stopilo nekaj drugega, konkretno domnevna nesposobnost organiziranja študijskega procesa skladno s finančnimi sredstvi. Prav tako je bila začudena, ko so ji na zagovoru najprej povedali, da bo delodajalec zadeve še preučil, ko pa so se vrnili na rektorat podpisat zapisnik, pa je že prejela odpoved pogodbe o zaposlitvi za opravljanje funkcije dekanje s ponudbo nove pogodbe.

Izpodbijali bodo vse Marušičeve odločitve

Odvetnik Mikoličeve Peter Fašun je poudaril, da so še tekom dneva rektorja Marušiča pisno opozorili na nezakonitosti v postopku in zahtevali njihovo odpravo, a tega na rektoratu niso storili. Namesto tega je instrumentalizirani postopek tekel dalje z vročitvijo odpovedi pogodbe o zaposlitvi. To pa po njegovem kaže, “da je dejansko odločitev bila sprejeta že veliko prej” in da se v resnici ni raziskovalo, ali razlogi za odpoved dejansko obstojijo. Prav zato bodo izpodbijali vse Marušičeve odločitve ter vložili odškodninske tožbe, poleg tega pa zahtevali izdajo začasne odredbe sodišča, s katero bi dosegli zadržanje izvajanja razrešitve Mikoličeve z mesta dekanje, je dodal Fašun.

STA


Najbolj brano