Za DSK je ženska “oprema”, “darilo” in “prtljaga”

Nekdanji izvršni direktor Mednarodnega denarnega sklada (IMF) Dominique Strauss-Kahn je policiji priznal, da je ženske z razvratnih zabav ponižujoče označeval za “opremo”, “darilo” in “prtljago”.

Dominique Strauss-Kahn Foto: Reuters
Dominique Strauss-Kahn Foto: Reuters

LILLE> Ob tem je Dominique Strauss-Kahn znova poudaril, da ni vedel, da so bila dekleta, s katerimi se je zabaval, prostitutke, izhaja iz dokumentov francoske policije.

Francoski dnevnik Le Monde trdi, da je dobil na vpogled zaupen prepis zaslišanja Strauss-Kahna na policiji, preden je tričlanski senat sodišča v francoskem mestu Lille zanj v ponedeljek izdal preliminarno obtožnico zaradi zvodništva. V dokumentu Strauss-Kahn priznava ponižujoč odnos do žensk z zabav. Njegova skupina pravnikov pa trdi, da so bile te izjave iztrgane iz konteksta.

Vse je bilo prostovoljno

“Bi šel (greš lahko) 4. julija z menoj (in opremo) v odličen nočni klub v Madridu,” je tako v enem od SMS sporočil poslovnemu partnerju zapisal Strauss-Kahn. V drugih sporočilih je dekleta z zabav označeval kot “darilo” in “prtljago”. Na zaslišanju je priznal, da so takšni izrazi neprimerni, kadar govorimo o ženskah.

Poročilo še potrjuje, da se izjave Strauss-Kahna na zaslišanju, da ni vedel, da so bila dekleta, s katerimi se je zabaval, prostitutke, ujemajo z izjavami njegove obrambe. Strauss-Kahn je tudi zatrdil, da nobene od žensk ni nihče nikoli silil v spolne odnose.

Grozi mu 20 let zapora

Strauss-Kahn naj bi sodeloval v združbi, ki je v letih 2010 in 2011 v Washingtonu, Parizu in Lillu posredovala prostitutke bogatim strankam. Afera je dobila ime po hotelu Carlton v Lillu, kjer so organizirali tovrstne zabave. Koriščenje uslug prostitutke v Franciji sicer ni kaznivo dejanje, vendar pa 62-letnemu Strauss-Kahnu in osmim soobtoženim zaradi zvodništva grozi tudi do 20 let zapora in tri milijone evrov kazni.

Za zdaj je Strauss-Kahn, po plačilu 100.000 evrov varščine, na prostosti. Njegovi odvetniki trdijo, da je imel pač razgibano spolno življenje zunaj zakona in se mu ni niti sanjalo, da so bile ženske prostitutke.

STA


Najbolj brano