Topića na shodu podprlo približno 30 ljudi

Današnjega protestnega shoda v podporo predsedniku Sindikata izvajalcev pristaniških storitev Pedji Topiću, ki mu delodajalec grozi z izredno odpovedjo delovnega razmerja, se je udeležilo približno 30 ljudi.

Izpred Luke Koper so podporniki krenili s  Pedjo Topićem proti pisarni odvetnika Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Izpred Luke Koper so podporniki krenili s Pedjo Topićem proti pisarni odvetnika Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER> Poleg predstavnikov vseh treh luških sindikatov in Zveze svobodnih sindikatov Slovenije so se shoda udeležili tudi člani aktivističnih organizacij in civilnih iniciativ, ki so podpirale poletne proteste v Luki Koper (IWW - nevidni delavci sveta, Alternativa obstaja, Gibanje 15.o, Izbrisani, Federacija za anarhistično organiziranje in drugi).

Topića so pospremili do odvetniške pisarne Cek na Vojkovem nabrežju, kamor je bil danes klican na zagovor pred izredno odpovedjo. Delodajalec - podjetje Nedjo - mu očita vrsto kršitev, Topić pa trdi, da so vse obtožbe neutemeljene in da je v ozadju zgolj želja po utišanju sindikata.

Topićev sindikat je že napovedal, da bo zahteval začasno zadržanje odpovedi do odločitve sodišča. Če se bo torej Topićev delodajalec - podjetje Nedjo - odločil, da Topiću da izredno odpoved, bo sindikat šel po pravico na sodišče. PV


Najbolj brano