Virant: Brez Šušteršiča ne gremo v koalicijo

Predsednik Liste Virant Gregor Virant je pred današnjim srečanjem z najverjetnejšim mandatarjem Zoranom Jankovićem izrazil presenečenje, da se o tako pomembnem mestu, kot je predsednik DZ, odloča “še preden so znani obrisi koalicije”.

Gregor Virant bo vztrajal, da bo Janez Šušteršič minister Foto: STA
Gregor Virant bo vztrajal, da bo Janez Šušteršič minister Foto: STA

LJUBLJANA> S tem se je Gregor Virant odzval na današnjo napoved poslanske skupine SD, da bo prispevala podpise za vložitev kandidature prvaka SD Boruta Pahorja za predsednika državnega zbora, ki jo bodo vložili v sredo.

“Do zdaj smo imeli le en sestanek o koaliciji, pa smo že pred trenutkom, ko se moramo odločati o predsedniku državnega zbora,” je takšno potezo komentiral Virant. Povedal je, da se bo njihova poslanska skupina sestala jutri in se izrekla o Pahorjevi kandidaturi.

Glede koalicije je predsednik Liste Virant povedal, da bo ta vztrajala, da je Janez Šušteršič član vlade, torej minister, pri čemer ga vidijo predvsem na mestu ministra za finance. “Brez Šušteršiča naša državljanska lista ne gre v koalicijo,” je dejal. Hkrati je tudi napovedal, da stranka meri na pravosodno, notranje in finančno ministrstvo. Na omenjena ministrstva, kot je že pred časom povedal Virant, ciljajo tudi zato, ker je najverjetnejši mandatar Zoran Janković v nekaterih preiskovalnih postopkih Davčne uprave RS.

STA


Najbolj brano