V SDS se s Pozitivno Slovenijo ne dogovarjajo

V SDS se s Pozitivno Slovenijo ne pogovarjajo o sestanku o koaliciji. Kot je danes poudaril predsednik SDS Janez Janša, takšna namigovanja tudi "niso resno mišljena". Ne pogovarja se niti s predstavniki drugih strank, saj si relativni zmagovalec volitev zasluži prvo priložnost za oblikovanje koalicije.

V SDS trdijo, da se o koaliciji ne pogovarjajo z nikomer Foto: STA
V SDS trdijo, da se o koaliciji ne pogovarjajo z nikomer Foto: STA

LJUBLJANA> Kot je pojasnil Janez Janša, je najverjetnejši mandatar Zoran Janković SDS "izključeval iz sodelovanja že pred volitvami" in "svojega stališča gotovo ni spremenil, ker mu tudi ni treba". Po besedah Janše se namreč pospešeno sestavlja koalicija, kakršno je napovedal predsednik ZZB NOB Janez Stanovnik že v predvolilni kampanji. Stanovnik je sicer tedaj dejal, da po volitvah pričakuje koalicijo med Jankovićem in Listo Virant.

Janša je danes tudi zatrdil, da se o koaliciji ne pogovarja s predsedniki drugih strank, saj si tisti, ki na volitvah dobi relativno večino, po njegovih besedah zasluži prvo priložnost. "Pogovarjali se bomo šele, če ta priložnost ne bi bila realizirana, v kar pa močno dvomim," je pojasnil.

Na vprašanje, ali ga morda zanima mesto podpredsednika državnega zbora, je odvrnil, da takšnih namigov še ni slišal. "Tudi če bi jih, pa povem vnaprej, da me ne zanima," je povedal.

Ob tem je predsednik SDS izrazil pričakovanje, da se bo Janković v sredo udeležil ustanovne seje državnega zbora. "Upam, da se tokrat ne bo ustrašil stavbe parlamenta," je še dejal. Janković in Janša se po volitvah namreč še nista srečala, ker nista mogla uskladiti lokacije sestanka. Janša namreč ni želel v ljubljansko mestno hišo ali v kakšno restavracijo, Janković pa ne v DZ.

STA


Najbolj brano