Novi predsednik ŠOS je Mitja Urbanc

Na ponedeljkovi skupščini Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) so študentski poslanci in svetniki izvolili novo vodstvo. Za predsednika ŠOS so za mandat enega leta izvolilI Mitjo Urbanca, za generalnega sekretarja pa Aleksandarja Jovanovića. Na skupščini so sprejeli tudi spremembe študentske ustave.

Novi predsednik ŠOS je Mitja Urbanc (na sredini) Foto: STA
Novi predsednik ŠOS je Mitja Urbanc (na sredini) Foto: STA

LJUBLJANA>Mitja Urbanc je v svojem programu izpostavil dve ravni delovanja organizacije, so zapisali v ŠOS. Na strokovnem delu organizacije bi morala ŠOS po mnenju Urbanca delovati predvsem na področju socialnih pravic ter na področju kakovostnega in odgovornega visokega šolstva.

Druga raven delovanja organizacije pa bi morala biti po mnenju novoizvoljenega predsednika strategija približevanja študentskega organiziranja širši javnosti, akademski sferi in predvsem študentom samim. Urbanc je v svojem programu predlagal tudi bolj aktivno delovanje predstavnikov ŠOS na lokalnem nivoju ter vzpostavitev spletne platforme, ki bi bolj dostopno nudila informacije za študente.

Na skupščini so bile poleg novega vodstva sprejete tudi spremembe študentske ustave, ki se navezujejo na nova določila pravilnika o nadzorni komisiji in pravilnika o razsodišču, so izpostavili v ŠOS. Spremembe študentske ustave natančneje določajo tudi postopek za ustanovitev novih študentskih organizacij ter spremenjeno razdelitev koncesijskega denarja.

STA


Najbolj brano