Premeteni grški preprodajalci avtomobilov

Hrvaško notranje ministrstvo je opozorilo državljane, naj ne nasedajo lažnim oglasom o prodaji avtomobilov, ki so objavljeni na spletni strani www.njuskalo hr. Neimenovane osebe iz Grčije so že oškodovale več hrvaških naivnežev, ki so nameravali kupiti poceni avtomobil.

Hrvaško notranje ministrstvo je opozorilo državljane, naj ne nasedajo lažnim oglasom o prodaji avtomobilov, ki so objavljeni na spletni strani www.njuskalo hr
Hrvaško notranje ministrstvo je opozorilo državljane, naj ne nasedajo lažnim oglasom o prodaji avtomobilov, ki so objavljeni na spletni strani www.njuskalo hr 

ZAGREB> Skrivnostni prodajalci avtomobilov iz Grčije so v zadnjih treh mesecih prevarali številne kupce, ki so jim prek Western Uniona plačali stroške transporta avtomobilov ali deset odstotkov cene vozil, potem pa so z njimi pretrgali vsakršen stik in so izginili brez sledi.

Avte prodajali za dva tisoč evrov ceneje

Oglasi nimajo nobenih telefonskih številk, pač pa prodajalci iz Grčije vzpostavijo stik s potencialnimi kupci prek oglaševalskih obrazcev in elektronske pošte tako v angleščini kot v hrvaščini. Najbolj pogosto so ponujali rabljene avtomobile srednjega razreda, ki so vredni med pet in deset tisoč evrov. Trgovci iz Grčije pa so avtomobile prodajali vsaj za dva tisoč evrov ceneje, kot je bila cena omenjenih vozil na trgu rabljenih vozil.

Oškodovanci niso samo Hrvati

Prva ovadba zaradi prevare je prišla julija iz Vukovarja, nato so se vrstile tudi iz drugih delov Hrvaške. Policisti opozarjajo državljane, naj se ne odzivajo na “ugodne” ponudbe za nakup avtomobilov, ker jih bodo lahko “drago” plačali.

Hrvaška policija poudarja, da so neznanci na omenjeni način prevarali več oseb, ne le s Hrvaške, temveč iz regije.

STA


Najbolj brano