Janja Klasinc je zapustila SD

Poslanka SD Janja Klasinc je danes izstopila iz stranke, je potrdil glavni tajnik SD Uroš Jauševec. O svoji odločitvi je s pismom obvestila predsednika stranke Boruta Pahorja, glavnega tajnika in poslance SD.

Poslanka SD Janja Klasinc je danes izstopila iz stranke SD
Poslanka SD Janja Klasinc je danes izstopila iz stranke SD 

LJUBLJANA> Klasinčeva je pojasnila, da je več razlogov za njen izstop iz stranke. Po njenem mnenju je vlada na začetku pod njihovim vodenjem sprejela prave ukrepe, da smo v Sloveniji ohranili socialno vzdržnost in preprečili še večjo brezposelnost. V celotnem mandatu pa se, tako Klasinčeva, vlada in stranka nista dovolj odločno “zoperstavili pohlepu kapitala, ki si je polnil žepe na račun delavcev”. Prav tako ljudem v krizi tudi niso “uspeli ponuditi svetlobe na koncu tunela” ter jim nazorno pojasniti, “zakaj so reforme tako zelo potrebne”.

Opozarjala je na negativno klimo in apatijo

Posledica je bila po njenem mnenju negativna klima in celo apatija, ki je blokirala vso državo, na kar je, trdi, opozarjala že zelo dolgo. “Ker sem bila s takšnimi svojimi pogledi v stranki v manjšini, sem ugotovila, da je izstop iz SD edina možna rešitev,” je pojasnila Klasinčeva.

Pridružila se bo tistim z jasno določenimi cilji

O svojem nadaljnjem delu se še ni odločila in si bo čas za razmislek vzela do začetka novembra. Če se bo odločila ostati v politiki, pa se bo “pridružila tistim, ki bodo imeli pozitivne spodbude, jasno določene cilje ter odločno in strokovno vodenje”.

Kumer: Odhod Klasinčeve je bil pričakovan

Vodja poslanske skupine SD Dušan Kumer je pojasnil, da Klasinčeva do prihodnjega sklica državnega zbora ostaja v poslanski skupini. Po Kumrovih besedah je bil odhod Klasinčeve pričakovan. “Tako kot so nekateri prišli, so tudi odšli,” je dejal.

SD so v zadnjem času zapustili še nekateri poslanci, med drugim Julijana Bizjak Mlakar, ki je sedaj v poslanski skupini nepovezanih poslancev. Na listi Zorana Jankovića pa se je odločila kandidirati poslanka SD Renata Brunskole. Že pred časom pa je poslansko skupino SD zapustil poslanec Andrej Magajna.

STA


Najbolj brano