Srečko se je dobro vklopil v romunsko medvedjo druščino

Šestmesečni slovenski medvedji mladič Srečko se po navedbah direktorja romunske skupine za zaščito živali Leonarda Bereckija v Romuniji počuti dobro, poroča ameriška tiskovna agencija AP. Medved je v romunski rehabilitacijski azil prispel pretekli teden, tam pa bo predvidoma ostal približno dve leti, da se navadi življenja v divjini.

 Foto: STA
Foto: STA

BUKAREŠTA> Berecki je dodal, da vse kaže, da se je Srečko lepo vklopil v skupino enajstih živali njegovih let, da veliko časa preživi na drevesu in da se zvečer spušča na tla, da bi jedel.

Poudaril je, da se bo medved vrnil v Slovenijo, če se izkaže, da se bo znašel v divjini.

Srečko je prvi medvedji mladič, ki je v rehabilitacijski azil v Romunijo v pokrajini Hargita prispel iz druge države. V azilu je sicer 18 medvedov, nekateri so malce starejši od Srečka

Berecki je še dodal, da je center v zadnjih šestih letih v divjino uspešno vrnil približno 50 medvedov.

Potem ko je neznanec medveda 20. junija ukradel iz Zatočišča za živali prosto živečih vrst veterinarja Zlatka Goloba na Muti, so medveda našli v Kočevski Reki in ga vrnili na Muto. Analiza vzorca DNK je potrdila, da gre dejansko za Srečka. Slednjega so nato v četrtek predstavniki mednarodne organizacije Štiri tačke odpeljali v rehabilitacijski azil v Romuniji.

STA


Najbolj brano