NLB bo pri tujih bankah najela 350 milijonov evrov posojila

NLB je s skupino tujih bank danes podpisala pogodbo o najemu novega posojila v znesku 350 milijonov evrov. Kot poudarjajo v banki, so pridobivanje novega posojila z ročnostjo dveh let zaključili kljub izjemno zahtevnim razmeram na mednarodnem trgu kapitala, znižanju bonitetne ocene ter dolgotrajnemu postopku dokapitalizacije.

V NLB ocenjujejo, da je dogovor o najemu posojila zanje izjemen uspeh. Foto: Siol.Net
V NLB ocenjujejo, da je dogovor o najemu posojila zanje izjemen uspeh. Foto: Siol.Net

LJUBLJANA> V Novi Ljubljanski banki (NLB) tako posojilo v danih razmerah označujejo za izjemen uspeh, saj se je največja slovenska banka hkrati soočala s še vedno zahtevnimi razmerami na finančnem trgu, z znižanjem bonitetne ocene banke v času pogajanj in z oteženimi okoliščinami na domačem trgu, ki pomembno vplivajo na zaupanje in podporo tujih bank.

Kljub vsemu temu so v posojilu tokrat poleg nekaterih najpomembnejših svetovnih bank sodelovale tudi banke, ki v zadnjih letih v sindiciranih posojilih NLB niso sodelovale, ter banke, ki v takšnih posojilih praviloma sploh ne sodelujejo in v preteklih posojilih za NLB sploh še niso sodelovale, poudarjajo v banki.

Dokaz zaupanja

Član uprave banke David Benedek, ki je v imenu NLB podpisal pogodbo, je poudaril, da je transakcija dokaz dejstva, da največji slovenski banki zaupajo najuglednejše svetovne banke in da uživa velik ugled v mednarodnem bančnem prostoru.

Posojilo so organizirale Citibank, Commerzbank, Credit Agricole Corporate and Investment Bank, ING Bank N.V. skupaj z Lloyds TSB Bank, BNP Paribas, Intesa Sanpaolo, Raiffeisen Bank International, Wells Fargo Bank, UniCredit Bank, Bayerische Landesbank, Bank of New York Mellon, Landesbank Berlin, Banko Koper, Raiffeisenlandesbank Niederösterreich in Yapi Kredi Bank Nederland.

STA


Najbolj brano