Za koprskega župana še snubec sanjske ženske - Na listah premalo žensk

V občinski volilni komisiji so sinoči do 19. ure še sprejemali vloge za kandidaturo za župana Mestne občine Koper. Poleg doslej znanih petih se bo za mesto župana potegoval še 33-letni maneken ter tv- in radijski voditelj Dragan Sadžak.

Dragan Sadžak Foto: Vir: Rtvslo
Dragan Sadžak Foto: Vir: Rtvslo

KOPER> Dragan Sadžak, ki ga podpirata stranki SMS in Zeleni Slovenije, se bo v tekmo za županski stol 10. julija spustil z Borisom Popovičem (KJN), Janezom Starmanom (podpora SD, LDS, Zares in Oljke), Štefanom Kocjančičem, ki ga je podprla stranka SDS, Olgo Franco (SLS) in Markom Brecljem (Akacije).

Sadžak je v javnosti znan kot maneken ter radijski in televizijski voditelj, med drugim tudi snubec sanjske ženske. Ukvarjal se je tudi z žonglerstvom.

Nekatere liste ne izpolnjujejo ženskih kvot

10. julija bodo tudi volitve v občinske svete. Med 14 listami - vse so strankarske - je precej takšnih, ki v celoti ali delno ne izpolnjujejo zahtevanih ženskih kvot zato bo občinska volilna komisija predlagatelje pozvala k popravkom in dopolnitvam. Kandidature bodo dokončno potrdili oziroma zavrnili do prihodnjega ponedeljka. NR


Najbolj brano