Konec sveta, kot ga poznamo

V Koper prihodnji četrtek prihaja dr. Carl Johan Calleman, ki trdi, da je razrešil skrivnost majevskega koledarja. Na Univerzi na Primorskem bo predaval o prehodu na deveto, najvišjo stopničko majevskega koledarskega sistema, kamor smo stopili 9. marca letos.

Dr. Carl Johan Calleman Foto: Neva Volarič
Dr. Carl Johan Calleman Foto: Neva Volarič

Prehod so zaznamovali dramatični dogodki po svetu, še najbolj potres in jedrska nesreča na Japonskem. Švedski znanstvenik bo pojasnil tudi svoj pogled na leto 2012.

Ko dr. Carla Johana Callemana organizatorji vprašajo, kako naj napovedo njegovo predavanje, jim odgovori: “Napišite le, da bom govoril o majevskem koledarju, in ljudje bodo prišli.”

Doktor znanosti s področja molekularne biologije, ki živi v ZDA, je zadnje čase zelo zaželen govorec po vsem svetu. Letnica 2012, ko naj bi se sloviti koledar končal, v ljudeh vzbuja burna občutja in veliko radovednost. Zanimivo pa je, da o zapletenem sistemu koledarjev zelo malo vedo celo potomci starodavnih Majev, ki danes živijo v Mehiki in Gvatemali. Zapisi so se večinoma izgubili v obdobju španskih konkvistadorjev.

Pa vendar moderni človek intuitivno čuti, da mu prav znanje Majev lahko zelo pomaga pri iskanju odgovorov na izzive današnjega časa. Dramatični dogodki si sledijo vse hitreje, in zdi se, da nič več ne bo tako, kot je bilo.

Predavanje dr. Carla Johana Callemana z naslovom Deveti val majevskega koledarja in pristop k letu 2012 bo v četrtek, 28. aprila, ob 18. uri, v Kopru, Titov trg 5. Uglednega znanstvenika bo gostila doc. dr. Tadeja Jere Lazanski, prodekanja Fakultete za turistične študije Turistica v Portorožu, ki je leta 2009 prejela mednarodno znanstveno nagrado za povezavo sistemov majevske civilizacije s sodobnim sistemskim razmišljanjem. Za prevod bo poskrbljeno. Vstopnine ni. Obvezne predhodne prijave na e-naslov: mirella.baruca@upr.si.

Konec koledarja že oktobra letos

Calleman je edini profesionalni znanstvenik na svetu, ki se je lotil proučevanja majevskega koledarja. Trdi, da koledar opisuje transformacijo zavesti človeštva in v sebi skriva resnico, na katero smo pozabili.

Majevski koledar dolgega štetja ima, tako kot majevske piramide, devet obdobij oz. stopnic. In prav pred kratkim, 9. marca letos, smo stopili na zadnjo, deveto stopnico piramide, ki se po Callemanovih izračunih konča 28. oktobra 2011 in ne leta 2012.

Majevski koledar se po Callemanovih izračunih konča že 28. oktobra 2011 in ne leta 2012.

Zadnje obdobje ali deveti val koledarja bo trajal le 234 dni. Tako kot je piramida proti vrhu vse ožja, so tudi obdobja proti koncu koledarja vse krajša. Prejšnji, osmi val, je trajal od 5. januarja 1999 do 9. marca letos, torej dobrih 12 let. Sedmi val je trajal 244 let, od leta 1755 do leta 1999, in tako naprej oz. nazaj do velikega poka 16,4 milijarde let pred našim štetjem, ko se majevski koledar začne.

“Zapluli smo v deveti val, ko se bo vse dogajalo z 20-krat višjo frekvenco kot v prejšnjem obdobju.”

Maji so bili odlični matematiki, in tudi nam ni težko izračunati, da je vsako novo obdobje koledarja dvajsetkrat krajše od prejšnjega. Calleman je temu izračunu dodal še razlago razvoja oz. transformacije človeške zavesti. V vsakem obdobju je podan nov kozmični načrt, nova velika slika, v okviru katere človeštvo naredi korak naprej v evoluciji.

Ko razum odpove

Kaj se je torej zgodilo 9. marca letos? Dramatične dogodke, kot so bili potres in jedrska nesreča na Japonskem ter začetek revolucij v arabskem svetu, bi seveda težko spregledali.

“Sam sem to občutil kot dvig frekvence,” je za naš časnik povedal dr. Calleman. “Zapluli smo v deveti val, ko se bo vse dogajalo z 20-krat višjo frekvenco kot v prejšnjem obdobju. Pričakujem, da si bodo dramatični dogodki sledili še bolj zgoščeno.”

“Spremembe bodo prehitre, da bi o njih razmišljali. Razviti bomo morali intuicijo.”

Vse to v ljudeh vzbuja zelo močan občutek, da svet drvi v popoln kaos. Edina pot iz tega je stvaritev novega sveta, ki bo deloval na novih principih, je prepričan naš sogovornik.

“Ko se pogovarjam z ekonomisti in borzniki, ti priznavajo, da ne zmorejo več analizirati vseh tokov, ki vplivajo na dogajanje,” nadaljuje Calleman. “Bliža se čas, ko bodo spremembe tako dramatične, da jih razumsko ne bomo sposobni več dojeti. To je zdaj naša realnost. Razviti bomo morali intuicijo, stik z božanskim. Spremembe bodo enostavno prehitre, da bi o njih razmišljali, jih analizirali in delali načrte za prihodnost. Svet se ne bo več razvijal premočrtno. Dogodki nas bodo vse pretresli.”

Stari prijemi ne delujejo več

Kljub dramatičnim dogodkom je Calleman prepričan, da Maji niso napovedovali konca sveta. Leta 2012 torej ne bomo dočakali kot v holivudskem filmu, ko svet grmi v propad in nas lahko reši kvečjemu kak superman. Nasprotno, gre za notranji proces v vsakem izmed nas, ki bo povzročil spremembo kolektivne zavesti.

“Tisti, ki pričakuje, da bo na svetu še naprej tako, kot je bilo, je v velikih težavah.”

Kozmični načrt ali velika slika, ki se spremeni vsakič, ko pridemo v novo obdobje majevskega koledarja, je kot program, ki si ga lahko naložimo na svoj računalnik ali pa ne. Če delujemo v skladu z duhom časa, svet doživljamo kot izziv za rast in dvig zavesti, v nasprotnem primeru pa nas je strah katastrof.

“V tem zadnjem obdobju majevskega koledarja ne bomo mogli več uspešno delovati na stari način,” opozarja znanstvenik. “Prepustiti se bomo morali toku. Tisti, ki pričakuje, da bo na svetu še naprej tako, kot je bilo, je v velikih težavah.”

Razumevanje majevskega koledarja nam je lahko v veliko pomoč, da se laže odzovemo na dogajanje. “Majevski koledar opisuje proces, ki teče od začetka časa in postopoma dviguje ljudi na višje stopnje zavesti. Človeštvo je zdaj na začetku devetega vala, ki nas bo v zelo kratkem času pripeljal v zavest enosti, ki je doslej še nismo izkusili,” je prepričan Calleman.

Ljudje so že v obdobju osmega vala, vse od leta 1999 dalje, doživljali močne duhovne izkušnje, se med seboj povezovali in razmišljali bolj celostno. V svetu so se zgodile velike spremembe. Deveti val pa prinaša konec dvojnosti. Človek sebe ne bo več doživljal kot ločenega od ostalega stvarstva. Avtoritete padajo, ljudje izgubljajo vero v institucije, tudi verske, v banke in politiko. V prihodnje bomo morali delovati povsem transparentno. “Nikogar ni, ki bi ga čakali, čakamo le sami nase, na svojo lastno transformacijo,” pravi naš sogovornik.

Tu smo z razlogom

Calleman je v preteklosti s pomočjo majevskega koledarja zelo natančno napovedal nekatere dogodke, tudi globalno ekonomsko krizo, zdaj pa priznava, da tega ni več sposoben. Stvari se dogajajo prehitro. “Dogodkov ne moremo več analizirati na racionalen način. V kaosu moramo iskati božje vodstvo, da bomo lahko ustvarili nov svet, ki bo temeljil na zavesti enosti in popolnoma novih principih,” pravi.

“Nikogar ni, ki bi ga čakali, čakamo le sami nase, na svojo lastno transformacijo.”

Svet po 28. oktobru 2011, ko se majevski koledar konča, si bomo torej ustvarili sami. In še najbolje bo, če nehamo razmišljati ter se prepustimo intuiciji in notranjemu vodstvu.

Calleman je bil pred kratkim v Mehiki, kjer se je skupaj z majevskimi starešinami in starešinami drugih starodavnih ljudstev udeležil obredov ob začetku devetega vala. Prejel je njihov blagoslov, da širi vedenje o globljem pomenu majevskega koledarja po vsem svetu.

“To znanje še posebej koristi zahodnemu človeku, ki je doslej prisegal skoraj izključno na razum. Starodavna ljudstva so še ohranila znanje, kako živeti v skladu s srcem. Maji ne govorijo veliko. Živijo za sedanji trenutek, mi pa tega ne znamo več. Razvili smo nacionalne države, tehnologije in postali odvisni od teh sistemov, zato nas bodo dogodki prizadeli na povsem drugačen način kot na primer kmeta v Gvatemali,” poudarja Calleman.

Bodo ljudje sledili spremembam in dvignili svojo zavest na višjo raven, ki bo ustrezala zadnji stopnički majevskega koledarja? “Nekateri gotovo,” je prepričan naš sogovornik. “Večina pa se bo temu upirala. Ljudje na marajo sprememb, navezani so na fizični svet, kot so ga poznali doslej.”

Prav poznavanje kozmičnega načrta, kot ga opisuje majevski koledar, nam lahko pomaga, da v obdobju velikih sprememb postanemo del rešitve in ne problema. “Težko bomo obdržali ravnotežje. Pa vendar ne moremo sedeti križem rok! Dogodki po svetu vplivajo na vse nas. Spremembe zavesti bodo vse močnejše, bolj ko se približujemo koncu koledarja. Kot da bi nas vesoljski načrt pozival, da se zavemo, da smo tu z razlogom. Ne gre le za naš osebni razvoj, pač pa za razvoj civilizacije kot celote. Potrebna pa je kritična masa ljudi, ki bo sprožila iskren namen. Čas gurujev, duhovnikov in drugih posrednikov med nami in bogom je mimo, sami moramo poiskati vodstvo in postati del transformacije zavesti,” sporoča dr. Calleman, ki bo svoja dognanja prvič predstavil tudi pri nas. ALJA TASI


Najbolj brano