Izolski učenci pozivajo k pobiranju pasjih iztrebkov

V petek bo na izolskih zelenicah, v parkih ter na otroških igriščih postavljenih 30 opozorilnih tabel za lastnike psov, ki se požvižgajo na pobiranje pasjih iztrebkov. Opozorilne table so pripravili učenci izolskih osnovnih šol.

V aprilu je skupina staršev s svojimi otroki opremila Trg padlih s tablami, na katerih so koristna sporočila o ohranitvi čistega parka.
V aprilu je skupina staršev s svojimi otroki opremila Trg padlih s tablami, na katerih so koristna sporočila o ohranitvi čistega parka. 

IZOLA> V aprilu je skupina staršev s svojimi otroki opremila Trg padlih s tablami, na katerih so koristna sporočila o ohranitvi čistega parka. Akcija se je izkazala za učinkovito, zato so jo razširili tudi na druge dele Izole. V Komunali Izola so iz odpadnega lesa pripravili table z nosilci, pozive lastnikom psov pa so ustvarili učenci osnovnih šol Vojke Šmuc, Livade in Dante Alighieri.

V skupni akciji Občine Izola, Občine Piran, Komunale Izola, Okolja Piran in Službe za varovanje obalnega morja so bile danes tudi v Krajinskem parku Strunjan postavljene opozorilne table z vsebinami o nevarnostih, ki jih povzročajo posamezni odpadki okolju.

Zaključek akcije z naslovom Psički za čisto Izolo bo v petek ob 10. uri na Trgu padlih v Izoli, kjer bodo skupaj s sodelujočimi šolami, direktorjem Komunale Izola, Denisom Beletom, županom Igorjem Kolencem in s predstavnikom KS Izola staro mesto postavili table v omenjeni park. Vse udeležene šole bodo nagrajene z ekološkimi nagradami.

NR


Najbolj brano