Nadzorniki Hita naj pomagajo rešiti razmere v Hitu

Župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon poziva, naj se nadzorni svet Hita aktivno vključi v reševanje razmer družbe, do katerih je pripeljala stavka igralniških delavcev. V krizi, ko največjo vrednoto predstavlja ohranitev delovnih mest, je stavka zaposlenih, ki mesečno prejmejo tudi 3000 evrov in več, nerazumljiva za večino ljudi, meni Arčon.

Matej Arčon od nadzornega sveta Hita zahteva čimprejšnjo rešitev glede stavke. Foto: Leo Caharija
Matej Arčon od nadzornega sveta Hita zahteva čimprejšnjo rešitev glede stavke. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA> V pismu lastnikom družbe Hit, predsedniku vlade Borutu Pahorju in finančnemu ministru Francu Križaniču je novogoriški župan Matej Arčon zapisal, da je pričakoval, da se bo v reševanje težav zaradi stavke aktivno vključil tudi nadzorni svet.

Stavke ni na dnevnem redu

“Vendar se po treh tednih stavke nadzorni svet sploh ni sestal. Tudi na naslednji, petkovi seji o tem očitno ne nameravajo razpravljati, saj problematike niso uvrstili na dnevni red,” je zapisal Arčon. Preko člana nadzornega sveta Hita, ki zastopa občine, lastnice deležev v družbi Hit, bo Arčon zahteval obravnavo te problematike na petkovi seji. “Pozivam tudi ostale lastnike kapitalskih deležev družbe, da zagotovite aktivno delovanje članov nadzornega sveta in se v reševanje družbe tudi sami odgovorno vključite,” še poziva Arčon.

Če dogovora ne bo, sledi stavka

V petek dopoldne se bodo sestali člani nadzornega sveta družbe Hit, ob 12. uri pa je predvideno tudi nadaljevanje pogajanj med pogajalskima skupinama uprave Hita in novogoriško enoto Sindikata igralniških delavcev (SIDS). Če se še vedno ne bodo uspeli dogovoriti, bodo zaposleni na igralnih mizah v novogoriških igralnicah Park in Perla ter v kranjskogorski Koroni ob 18. uri spet začeli stavkati.

STA


Najbolj brano