V Neaplju 2000 ton “prazničnih” odpadkov

2000 ton odpadkov, ki so se na ulicah Neaplja nabrale med božičnimi prazniki, bo italijanska vojska danes odstranila, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Na širšem območju Neaplja pa se je na cestah nabralo kar 17.000 ton odpadkov.

Italijanska vojska bo danes odstranila več tisoč ton smeti z neapeljskih ulic.  Foto: Reuters
Italijanska vojska bo danes odstranila več tisoč ton smeti z neapeljskih ulic.  Foto: Reuters

RIM, NEAPELJ> Med božičnimi prazniki sežigalnice in zbirališča odpadkov niso delovali, kar je v Neaplju ponovno pripeljalo do težav z odpadki. Oblasti so prebivalce pozvale, naj odpadke zadržijo doma in jih ne odlagajo na ulice. “Še nikoli nismo doživeli božiča s toliko odpadki na ulicah,” je dejal glavni neapeljski tožilec Giandomenico Lepore.

Berlusconi krivi neapeljske oblasti

Svet prebivalcev je zagrozil z davčno stavko, če oblasti odpadkov ne bodo odstranile. Številne matere svojih otrok niso upale odpeljati na umazane ulice.

Italijanski premier Silvio Berlusconi je na novinarski konferenci ob koncu leta za krizo z odpadki v Neaplju sicer okrivil lokalne oblasti.

Neapelj se s težavami z odpadki ubada že več let. Evropska komisija je Italiji zagrozila s kaznimi, od italijanske dežele Kampanije pa zahtevala, da pripravi konkreten načrt za rešitev problema z odpadki.

STA


Najbolj brano