S pravo mero optimizma do novih ciljev

> Prehojena je petletna pot družbe Trgo ABC d.o.o.. Pogovarjali smo se z glavnim direktorjem mag. Matjažem Avsecem.

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

Septembra 2005 ste na predlog lastnika Modra linija holding prevzeli vodenje nove družbe Trgo ABC d.o.o.. To je bil za vas novi izziv. Kako ocenjujete sedaj to petletno obdobje?

Cilji, ki smo si jih z združitvijo obeh družb zastavili, so v veliki meri danes doseženi, družba danes in že vse od leta 2007 posluje pozitivno ter v okvirih, ki omogočajo razvoj in rast. Osebno sem zelo zadovoljen, saj smo skupaj s sodelavci z družbo rasli.

Vedno se ob združevanju družb poraja vprašanje sinergijskih učinkov, kako je bilo s Trgo ABC?

Skozi racionalizacijo podpornih služb in optimizacijo procesov smo znižali stroške poslovanja.

Združenje nam je omogočilo, da imamo v celotnem prostoru Primorske kot pooblaščeni prodajalec in serviser vozil Renault, Nissan in Dacia najboljšo prodajno mrežo -pet poslovnih enot v Novi Gorici, Kopru, Ajdovščini, Tolminu in Postojni in dve poslovalnici v Luciji in Šempetru pri Gorici. Na območju Idrije in Logatca smo prisotni z agentom. S tem imajo naše stranke zagotovljeno večjo dostopnost do kakovostnega vzdrževanja svojih vozil.

V slovenskem prostoru je Renault vodilna blagovna znamka. Znotraj mreže Renault Trgo ABC zaseda drugo mesto - da obdržite ta položaj je gotovo treba delati na kakovostnih storitvah.

Globalizacija trga je prinesla svoje, stranke želijo imeti celostno ponudbo »od nakupa do ključa v roke«, družba Trgo ABC d.o.o. vse to zagotavlja. V naših servisnih delavnicah vozila vzdržujejo in popravljajo izobraženi mehaniki na sodobni diagnostični opremi in vrhunskem orodju. Kakovostni nadomestni deli ohranijo zmogljivost in zmanjšajo pogostnost servisnih pregledov. Naše avtoličarske delavnice izpolnjujejo ekološke zahteve in vse druge standarde, ki so potrebni, kar omogoča visoko opravljeno storitev za stranko.

Razvili ste tudi nove produkte, primerne za fizične in pravne osebe, katere bi poudarili?

Center rabljenih vozil, s široko ponudbo vozil različnih blagovnih znamk.

Za fizične osebe je pomembna Kartica zaupanjaTrgo ABC, nudi popuste na servisne storitve, ki skladno s starostjo vozil znašajo do 35%.

Razvili smo dve storitvi za pravne osebe -Trgo ABC Mobil- poslovni najem vozila s celovito rešitvijo in Renault Pro+ center- gre za storitev »po meri« zahtev stranke.

Pravnim osebam za njihove dejavnosti izpeljemo tudi predelavo gospodarskih vozil za različne dejavnosti, ki jih opravljajo.

Verjetno vam sedanja lokacija PE Nova Gorica vseh teh dejavnosti ne omogoča, razmišljate o selitvi?

Za gradnjo novega centra na novi lokaciji, tudi v Kromberku, imamo že urejeno vso tehnično dokumentacijo. Začetek gradnje je predviden v letu 2011, kar pa je odvisno tudi od administrativnih postopkov in razmer na trgu.

Tema najinega pogovora je družba Trgo ABC, ampak menim, da morava omeniti še dve družbi, s katerima ste povezani prek lastništva.

Modra linija Holding ima v lasti tudi PRIMORSKI AVTOCENTER d.o.o., ki je pooblaščeni prodajalec in serviser vozil Mercedes Benz, Fiat, Honda in Volvo ter Avtofin d.o.o., ki opravlja marketinške storitve in bo z januarjem 2011 dopolnil dejavnost s produktom Avtofin Rent - kratkoročni najemi vozil.

Trgo ABC je tudi družbeno odgovorno podjetje.

Res je. Kolikor nam finančna situacija dopušča vsako leto namesto novoletnih daril poskrbimo za tiste, ki potrebujejo pomoč in tako rešijo nek problem, ki bo za celotno skupnost pomenil zelo veliko. Letos smo skupaj z ostalimi poslovnimi partnerji predali Zdravstvenemu domu Piran novi Nissan Qashquai, ki že služi za potrebe nujne medicinske pomoči.

Tudi v športu smo z vozili Renault sponzor rokometne ženske ekipe Krim Mercator, Rokometne zveze Slovenije in Rokometnega društva Izola, spodbujamo pa tudi druge športne dogodke vsaj v skupnostih, kjer smo prisotni z našimi poslovnimi enotami ali poslovalnicami.

Vaša odgovornost do družbe se kaže tudi skozi poslovanje podjetja. Vaš mandat direktorja vam bo potekel leta 2015, kaj bi ob iztekajočem letu še povedali bralkam in bralcem, poslovnim partnerjem, strankam in zaposlenim?

Povedati moram, da mi je v veliko zadovoljstvo napredek zaposlenih v družbi Trgo ABC d.o.o., ki smo ga skupaj dosegli. Ves čas vlagamo v izobraževanje kadra, kar pomeni za vsakega tudi osebnostno rast.

Rad bi se zahvalil vsem sodelavcem na vseh področjih dela v naši družbi, saj smo skupaj dosegli večino zastavljenih načrtov v letih 2005-2010, in seveda pričakujem tako uresničevanje in sodelovanje tudi v bodoče.

In ker so tukaj zadnji dnevi v letu 2010 bi vsem zaželel veliko optimizma, pa seveda zdravja in sreče v naslednjem letu 2011.

(Promocijsko sporočilo)


Najbolj brano