Novogoriški policisti preverjali alkoholiziranost voznikov

Novogoriški policisti so v petek, 17. decembra, poostreno nadzorovali morebitno alkoholiziranost voznikov. Z alkotestom so preizkusili 105 voznikov; deset jih je prekoračilo dovoljeno vrednost in so jih pridržali, najvišja izmerjena stopnja alkoholiziranosti pa je bila 0,71 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

NOVA GORICA>Skupno so policisti izrekli 17 glob zaradi kršitev zakona o varnosti v cestnem prometu, šest oseb so zaradi prekrškov neznatnega pomena opozorili, zoper tri kršitelje bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Policisti so tri kršitelje zaradi koncentracije, višje od 0,52 miligrama alkohola v izdihanem zraku, pridržali do streznitve.

Nadzor na območju novogoriške policijske uprave

Policisti so alkoholiziranost voznikov preverjali na območjih Policijskih postaj Nova Gorica in Šempeter pri Gorici, samostojno pa tudi na območjih drugih policijskih postaj v okviru Policijske uprave Nova Gorica.

Policisti Policijske uprave Nova Gorica bodo tudi v decembru 2010 poostreno nadzirali vožnje pod vplivom alkohola, mamil in psihoaktivnih zdravil z namenom zagotavljanja večje varnosti v cestnem prometu.

NR


Najbolj brano