Koprski sodnici poslanci odrekli imuniteto

Vse kaže, da bo morala koprska sodnica sesti na zatožno klop piranskega okrajnega sodišča. Proti njej je zasebno kazensko tožbo vložil eden od obtoženih, proti kateremu sodnica vodi kazenski postopek.

Piransko sodišče je državni zbor zaprosilo, da odloči o imuniteti za sodnico Orjano Trunkl. Poslanci so z 43 glasovi za in 12 predlogi proti sodišču dovolili, da začne proti njej kazenski postopek.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Piransko sodišče je državni zbor zaprosilo, da odloči o imuniteti za sodnico Orjano Trunkl. Poslanci so z 43 glasovi za in 12 predlogi proti sodišču dovolili, da začne proti njej kazenski postopek.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LJUBLJANA, KOPER>Piransko okrajno sodišče bo lahko sprožilo kazenski postopek proti koprski okrožni sodnici Orjani Trunkl. Poslanci državnega zbora so ji predvčerajšnjim z 43 glasovi za in 12 proti odrekli odrekli imuniteto.

Piransko okrajno sodišče je poleti državnemu zboru poslalo zahtevo za dovoljenje, s katerim bi lahko začelo kazenski postopek proti sodnici Orjani Trunkl, ki je konec septembra na pet let in dva meseca obsodila poslanca Srečka Prijatelja.

Proti sodnici Trunkl je zasebno kazensko tožbo vložil Ermanno Chasen, italijanski državljan, proti kateremu na koprskem okrožnem sodišču že več kot deset let traja sodni postopek zaradi kaznivega dejanja ponarejanja denarja. Zgodba se je začela že pred 15 leti, ko so v Nemčiji odkrili ponarejene kovance nemških mark in švicarskih frankov, ki jih je nekdo unovčil v Kopru.

SIJAN PRETNAR

Več o tem pišemo v sredini tiskani izdaji Primorskih novic.


Najbolj brano