Bomba še pred grškim veleposlaništvom v Rimu

Pred grškim veleposlaništvom v Rimu so danes našli paket bombo, so sporočile italijanske oblasti. Policijske enote, ki so paket pregledale, so potrdile, da vsebuje eksploziv. Veleposlaništvo so evakuirali, poškodovanih ni bilo.

 Foto: Reuters
Foto: Reuters

RIM> Današnje odkritje sicer sledi eksploziji paketov bomb, ki sta v četrtek odjeknili na čilskem in švicarskem veleposlaništvu v Rimu. Pri tem sta bili poškodovani dve osebi. Odgovornost za ti eksploziji je prevzela italijanska anarhistična skupina, ki naj bi bila povezana z grškimi anarhisti.

Paket bombo, ki so jo danes odkrili pred veleposlaništvom Grčije, skušajo strokovnjaki razstaviti in ugotoviti, ali je podobna tistim, ki so na veleposlaništvih eksplodirale prejšnji teden, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal predstavnik policije.

Tiskovni predstavnik grškega zunanjega ministra Gregoris Delavekuras je medtem v Atenah povedal, da so zaradi že tako poostrenih varnostnih ukrepov na grškem in drugih veleposlaništvih uslužbenci in oblasti dobro vedeli, kako ukrepati.

"Veleposlaništvo so evakuirali, uslužbenci pa so se zbrali nekoliko stran od zgradbe, da se je za vse vedelo, kje so. Zadeva je sedaj v rokah italijanske policije," je dejal Delavekuras.

V Rimu je bilo sicer danes več lažnih bombnih preplahov, in sicer na venezuelskem, monaškem in danskem veleposlaništvu, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Več tovrstnih preplahov je bilo v italijanski prestolnici tudi v minulih dneh.

STA


Najbolj brano