Pospravljanje omar utegne komu polepšati praznike

Do 9. januarja traja humanitarna akcija piranske krajevne skupnosti (KS) in krajevnega odbora Rdečega križa (RK) zbiranja odrabljenih oblačil, obutve, posteljnine in drugega, ki nosi naslov Podarim-odstopim.

Pripravljene so pomagati (z leve): Zora Mužinič, Ema Perkovič, Katica Vukovič in Lili Žigo Foto: Lea Kalc Furlanič
Pripravljene so pomagati (z leve): Zora Mužinič, Ema Perkovič, Katica Vukovič in Lili Žigo Foto: Lea Kalc Furlanič

PIRAN>. “V prihodnjih tednih skupaj zbiramo z namenom, pomagati tistim ljudem, ki so jim socialne razmere, bolezni ali naravne nesreče povzročile hudo stisko. Pospravljanje omar v prazničnem času nam bo zagotovo na dan prineslo marsikaj, česar ne potrebujemo več in kar lahko odstopimo. V nekdanji dvorani krajevne skupnosti smo prostovoljci in člani piranske KS tu na voljo, da skupaj delujemo humanitarno in damo Piranu in prostorom KS pomembne vsebine,” je včeraj, na drugi dan akcije, povedala pobudnica in članica KS Zora Mužinič (prva z leve).

Artikle zbirajo in podarjajo v dvorani v Levstikovi 7, ki jim jo je sedanji lastnik Mercator prijazno odstopil brezplačno, ob ponedeljkih med 9. in 11. uro, ob sobotah med 10. in 12. uro, ob sredah pa tudi v Luciji (v zbirnem centru RK, na Liminjanski 117, ob upravi Ogrevanja). “Skupaj pa bomo v teh prazničnih dneh organizirali še dopoldansko čajanko za tiste, ki so osamljeni, zapuščeni, ostareli, potrebni topline in druženja”, dodaja Ema Perkovič iz Šole zdravja.

LKF


Najbolj brano