Če ne bo mosta, ne bo niti privezov

Kot je znano, Komunala Koper novih komunalnih priveznih mest v ustju Badaševice ne namerava urediti, dokler podjetje SCT ne bo zgradilo semedelskega mostu. Bo zaradi informacij, da tudi to gradbeno podjetje pestijo finančne težave, projekt nekoliko zastal in bi lahko bili Koprčani ob sto privezov, na katerih bi lahko zasidrali svoja plovila?

V SCT zagotavljajo, da bodo semedelski most zgradili do konca maja  Foto: Zdravko Primožič/Fpa
V SCT zagotavljajo, da bodo semedelski most zgradili do konca maja  Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER> Vodja enote Primorska v družbi SCT Stane Černe zagotavlja, da vsa dela potekajo po terminskem načrtu. “Nisem jasnovidec, vendar za zdaj nimamo težav in tudi v prihodnje ne pričakujem, da jih bomo imeli,” je odločen Černe. Kot pravi, zdaj pripravljajo vse potrebno za gradnjo podpor, nakar bodo namestili preklade in nadaljevali z drugimi gradbenimi posegi.

Spomnimo, da rekonstrukcija obsega rušitev dela mostu (zadnja tri polja) proti Tomšičevi ulici. Ko bo prenova dokončana, bo vožnja po mostu razširjena za en vozni pas, s sedanjih treh pasov na štiri. Po obnovi bo promet potekal po dveh prometnih pasovih v vsako smer, most pa ne bo imel ne pločnika za pešce ne kolesarske steze.

Predvidena vrednost rekonstrukcije semedelskega nadvoza je 2,1 milijona evrov. Delavci morajo dela dokončati do 31. maja, ko jim poteče dovoljenje Mestne občine Koper za zaporo prometa prek semedelskega mosta.

NH


Najbolj brano