Dom starejših občanov v Olmu bodo začeli graditi z zamudo

Nov dom starejših občanov in varovana stanovanja v Olmu naj bi po junijskih napovedih začeli graditi še letos. Jasno je, da se to ne bo zgodilo. Nov termin za začetek gradnje je februar prihodnje leto.

Tloris bodočega doma starejših občanov in objekta z varovanimi stanovanji v Olmu Foto: Dejank
Tloris bodočega doma starejših občanov in objekta z varovanimi stanovanji v Olmu Foto: Dejank

KOPER> V Olmu bodo zgradili dva objekta. V enem je predvidenih približno 30 varovanih stanovanj, v drugem pa dom starejših občanov s 150 posteljami za celodnevno oskrbo, 15 mesti za dnevno oskrbo (dnevni center) in prostori za spremljajoče dejavnosti.

Dom starejših občanov v Olmu bo enota ptujskega doma upokojencev. Direktorica slednjega Kristina Dokl je konec junija napovedala, da bodo enoto v Olmu najbrž začeli graditi še letos. Leto se izteka in jasno je, da se napovedi ne bodo uresničile.

Kristina Dokl sicer trdi, da “so projekti, potrebni za izdajo gradbenega dovoljenja, pripravljeni. Gradbeno dovoljenje naj bi dobili januarja, predvidoma februarja pa bi lahko začeli graditi.” Na vprašanje, koliko denarja bo stala naložba, direktorica ptujskega doma upokojencev še nima odgovora, saj da bodo vrednost predvidenih del dobili z razpisom. Prav tako, pravi, še ni povsem jasno, iz katerih virov bodo črpali denar za naložbo. “Za naložbo bodo namenjena sredstva različnih virov. Končna finančna konstrukcija bo znana, ko bo znana vrednost del,” je napovedala Kristina Dokl.

NIVES KREBELJ


Najbolj brano