Razmere na evropskih letališčih se umirjajo

Razmere na evropskih letališčih, kjer so imeli v zadnjih dneh velike težave zaradi snega in mraza, se danes po poročanju tujih tiskovnih agencij počasi umirjajo. Na londonskem letališču Heathrow so odprli še drugo pristajalno-vzletno stezo, tako naj bi danes opravili dve tretjini načrtovanih letov.

Zaradi sneženja je letališče Heathrow odpovedali številne lete. Foto: Reuters
Zaradi sneženja je letališče Heathrow odpovedali številne lete. Foto: Reuters

LONDON, FRANKFURT> Na največjem londonskem letališču je minule dni ostalo na tisoče potnikov, saj pristojnim službam ni uspelo očistiti snega z letaliških površin. Zaradi tega so družbo BBA, ki upravlja s Heathrowom, ostro kritizirali, britanska vlada pa ji je celo ponudila pomoč vojske pri čiščenju, ki pa so jo zavrnili.

Na letališču so postavili ogrevan šotor

Na Heathrowu so za čakajoče potnike, za katere ni bilo prostora v letaliških zgradbah, postavili tudi dva ogrevana šotora.

V torek zvečer jim je vendarle uspelo očistiti še drugo stezo, vendar naj bi letala zaradi mraza še naprej zamujala, vremenoslovci pa za prihodnje dni spet napovedujejo sneg.

Razprodani vlaki

Zaradi težav v letalskem prometu se je v zadnjih dneh močno povečalo število potnikov na hitrih vlakih Eurostar, ki London povezujejo s Parizom in Brusljem. Družba Eurostar opozarja, da so vlaki razprodani, kljub temu pa se na postaji St. Pancras vije dolga vrsta čakajočih.

Bolje tudi v Frankfurtu

Razmere se umirjajo tudi na največjem nemškem letališču v Frankfurtu, kjer naj bi danes odpovedali 70 od načrtovanih 1300 letov, medtem ko so jih še včeraj odpovedali kar 500. STA


Najbolj brano