Minister Henrik Gjerkeš je odstopil

Premier Borut Pahor je sprejel odstop ministra za lokalno samoupravo in regionalni razvoj Henrika Gjerkeša. Gjerkeš je odstopil potem, ko so mu ponoči policisti namerili 0,64 promila alkohola v krvi, poroča spletni portal MMC (rtvslo.si).

Henrik Gjerkeš Foto: STA
Henrik Gjerkeš Foto: STA

LJUBLJANA> Gjerkeš ponoči ni imel prometne nesreče, kot je po neuradnih informacijah najprej poročal pozarreport.si, pač pa mu je počila pnevmatika, zato je z upočasnjeno vožnjo zbudil pozornost policistov, ki so mu nato namerili 0,64 promila alkohola v krvi, poroča MMC. "Novoletna zabava s sodelavci je bila prijetna. Po celem dnevu brez hrane in nekaj kozarcih je bilo alkohola očitno preveč. Dogodek obžalujem," je svoj odstop komentiral Gjerkeš. In dodal, da je želel s svojim odstopom zaščititi svojo integriteto in integriteto vlade.

Predsednik DeSUS Karl Erjavec je pojasnil, da za Gjerkešovo naslednico predlagajo Dušo Trobec Bučan, o čemer so se že pogovarjali s premierjem Pahorjem, ki se z izbiro strinja. Za kandidatko pa jo mora potrditi še izvršni svet stranke.

NR


Najbolj brano