Tudi ŠOUP ostro proti zakonu o malem delu

Danes se je v parlamentu absolutna večina poslancev odločila za sprejetje zakona o malem delu. V Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije ob tem v sporočilu za medije pravijo, da se je parlament spremenil v kletko ozko usmerjenih interesov, in kjer je bolj od argumentov in odločanju po svoji vesti pomembno, “da si naš”.

Danes so v parlamentu ponovno sprejeli zakon o malem delu Foto: STA
Danes so v parlamentu ponovno sprejeli zakon o malem delu Foto: STA

LJUBLJANA> V Študentski organizaciji Univerze na primorskem pa so napovedali, da se bodo proti malemu delu borili z vsemi razpoložljivimi demokratičnimi sredstvi.

“Delavke in delavci v Sloveniji, mladi, ki zaključijo šolanje in so brez dela, potrebujejo delo za nedoločen čas, saj jim le to omogoča ekonomsko in socialno varnost in učinkovit prehod v samostojnost,” so zapisali v ZZZS.

Proti 'kastnemu sistemu'

Na Zvezi še pravijo, da nima nihče pravice spreminjati parlamentarne demokracije v “kastni sistem”, zato bodo nadaljevali svoj boj za dokončno odpravo tega zakona. “Zakon o malem delu je preprosto preveč pomemben zakon, z dokazano negativnimi učinki na trg dela, da bi zgolj zamahnili z roko in si rekli 'pa saj ne vedo, kaj počenjajo',” so še povedali v Zvezi.

Razočarani študentje

Na Študentski organizaciji Univerze na Primorskem so nad današnjo odločitvijo zelo razočarani. Na ŠOUP-u menijo, da je “zakon o malem delu izjemno slabo pripravljen in da bo sprejetje takšnega zakona, ob povsem neprimerni in nezadostni štipendijski politiki, poslabšalo socialni položaj slovenskih študentov in mladih iskalcev zaposlitve”.

Ignoriranje socialnih partnerjev po njihovem mnenju državo pelje na napačno pot in ne zagotavlja nadaljnjega razvoja in večje konkurenčnosti, ki jo država ironično uporablja kot izgovor za brezobzirno rušenje socialnih pravic.

NR


Najbolj brano