Ustavljeno gradnjo tretjega pasu v soteski Zala bodo nadaljevali oktobra

Rebalans državnega proračuna, ki je največ denarja odnesel ministrstvu za promet, je med drugimi ustavil tudi gradnjo 750 metrov dolgega tretjega pasu v soteski Zala na državni cesti Keltiki. Minister Patrick Vlačič, ki se je v sredo za nekaj minut ustavil na pospravljenem gradbišču, je nadaljevanje del obljubil oktobra.

Minister Patrick Vlačič s Tadejem  Jeršičem, Samom Bevkom in Bojanom Severjem na pospravljenem gradbišču v Zali Foto: Saša Dragoš
Minister Patrick Vlačič s Tadejem Jeršičem, Samom Bevkom in Bojanom Severjem na pospravljenem gradbišču v Zali Foto: Saša Dragoš

IDRIJA> Maja začeta gradnja 750 metrov dolgega tretjega pasu v soteski Zala na državni cesti Keltiki je avgusta občepela pri slabi tretjini opravljenega dela. Minister za promet Patrick Vlačič je za oktober obljubil nadaljevanje del, pomočnik direktorja izvajalca del PUH Tadej Jeršič pa je zagotovil, da jih bodo novembra tudi končali.

PUH je, v nasprotju z nekdanjimi izvajalci rekonstrukcij na Keltiki, skozi sotesko delal hitro in učinkovito. V treh mesecih je asfaltiral 250 metrov dolg in 300.000 evrov vreden krak tretjega pasu, prej pa prebil in odstranil skalnato hribino in zgradil dva hudourniška prepusta. Po rebalansu državnega proračuna, ki je daleč največ denarja odnesel prav cestnim naložbam prometnega ministrstva, so mehanizacijo umaknili.

SAŠA DRAGOŠ

Kako naprej, preberite v sobotni tiskani izdaji Primorskih novic.


Najbolj brano