Tuje vlagatelje bi privabili z nižjimi davki

Člani Foruma za Goriško so na petkovi seji pripravili izhodišča za ponedeljkov začetek javne razprave o novem predlogu nacionalne strategije o igralništvu. Po besedah predsednika foruma Borisa Nemca bi morali predvsem znižati davčne obremenitve igralništva ter s tujimi investicijami priskrbeti sveža sredstva za dokapitalizacijo.

NOVA GORICA> Kot je povedal Boris Nemec, bo na ponedeljkovi razpravi o novi nacionalni strategiji o razvoju igralništva predstavil stališča, ki so jih oblikovali člani. Med drugim se forum zavzema za to, da lastništvo igralnic ne bi bilo več v večinski državni lasti, pač pa bi jih dokapitalizirali z novimi investitorji, ki bi lahko prišli tudi iz tujine.

Tuj interes bi morali izkoristiti z nižjimi davki

Po Nemčevem mnenju je med investitorji v tujini še vedno velik interes za gradnjo tudi novih igralniško-turističnih centrov, kar bi morali izkoristiti tudi z znižanjem davčnih obremenitev igralništva.

"Če ne bo novih lastnikov in bo Hit ostal v večinski državni lasti, bo še nekaj časa životaril, nato pa propadel. Lastniki, ki jih zanima dobiček in ne politika, bodo poskrbeli za ponoven razcvet te dejavnosti na Goriškem in za nova delovna mesta," je še dejal Nemec.

A vsi se z znižanjem davkov ne strinjajo

Poleg tega, da bi k sovlaganjem privabili nove lastnike, pa bi jih k temu morali spodbuditi z znižanjem davčnih obremenitev, je še menil. Dodal je, da se sicer s takim razmišljanjem niso strinjali čisto vsi člani, pač pa večina med njimi, saj so nekateri posamezniki še vedno mnenja, da je večinski državni delež v igralnicah še vedno najboljša rešitev.

Z javno razpravo o novem predlogu nacionalne strategije o igralništvu v Novi Gorici se sicer v ponedeljek začenja razprava, po zaključku katere bo vlada sprejela novo strategijo.

STA


Najbolj brano