Vegradov sindikat in uprava dosegla dogovor o izpolnitvi stavkovnih zahtev

Predstavniki Vegradovega sindikata in uprava družbe sta na današnjem srečanju v Paki pri Velenju dosegli dogovor o izpolnitvi stavkovnih zahtev delavcev. Vegradova uprava je zagotovila, da bo delavcem prihodnji teden izplačala plače za marec, april in maj, vključno z obračunanimi posojili, ki potem niso bila nakazana bankam.

VELENJE> Vršilec dolžnosti sekretarja velenjskega območnega sindikata Srečko Čater je za STA povedal, da bodo delavci prejeli tudi del junijske plače, skladno z zakonom o prisilni poravnavi pa naj bi vsi delavci v skupini Vegrad 18. septembra prejeli tudi avgustovsko plačo. Po 20. septembru Čater, ki je stavkovne zahteve Tovšakovi osebno predal v torek, napoveduje nadaljnje sindikalne aktivnosti za poplačilo vsega, kar bo še ostalo neplačanega.

Več kot tisoč delavcev je upravi Vegrada do srede postavilo rok za izpolnitev njihovih stavkovnih zadev, ki so se nanašale predvsem na neizplačane plače. V primeru, če stavkovne zahteve ne bi bile to takrat izpolnjene, pa so delavci od Čatra zahtevali, naj najprej organizira opozorilno stavko, v nadaljevanju pa tudi splošno stavko.

Po navedbah nekaterih medijev dolg Vegrada do zaposlenih znaša slabe tri milijone evrov, medtem ko ima do ostalih upnikov velenjski gradbinec okoli 220 milijonov evrov dolgov. STA


Najbolj brano