V Beogradu s palicami pretepli novinarja

Neznanca sta v soboto zvečer s palicami pretepla kolumnista beograjskega časnika Vreme Teofila Pančića. Po besedah novinarja televizije B-92 sta napadalca novinarja napadla, ko je ta v beograjski četrti Zemun vstopil v avtobus. Novinarja, znanega po kritičnih kolumnah, so zaradi poškodb glave in roke odpeljali v bolnišnico.

BEOGRAD> Neznanca s kapucami na glavi sta stopila za novinarjem na avtobus in ga pred očmi ostalih potnikov pretepla s palicami, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Po besedah Teofila Pančića, ki je v 90. letih prejšnjega stoletja ostro kritiziral politiko tedanjega jugoslovanskega predsednika Slobodana Miloševiča, je bil motiv za napad nanj predvsem njegovo delo in dejavnost v javnosti.

Napad na novinarja je danes najostreje obsodil srbski predsednik Boris Tadić, ki upa da bo policija napadalce čim prej prijela. “Še veliko naporov moramo vložiti v to, da bi se ustvarilo ozračje, v katerem ne bo obračunavanja z drugače mislečimi,” je dejal po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug.

V Srbiji se je sicer v zadnjih 16 letih zgodilo več napadov na novinarje, njihvo ozadje pa pogosto ostaja nepojasnjeno. Tako niso nikoli odkrili, kdo stoji za umori novinarjev Dade Vujasinović leta 1994, Slavka Curuvije leta 1999 in Milana Pantića leta 2001. Tudi bombni napad na stanovanje novinarja časnika Vreme Dejana Anastasijevića leta 2007 ni bil nikoli pojasnjen.

STA


Najbolj brano