Bonny M niso smeli zapeti By the rivesr of Babylon

Disco skupina Bonny M, ki je prejšnji teden nastopila na glasbenem festivalu v palestinski Ramali, so tamkajšnje oblasti prepovedale zaigrati enega največjih hitov skupine By the rivers of Babylon.

RAMALA> Oblasti je zmotil citat iz Knjige psalmov, ki govori o Judih, ki hrepenijo po vrnitvi v obljubljeno deželo, organizatorji pa so pesem označili za neprimerno. “Ne vem, ali je to politična zagata, vendar so nas prosili, naj te skladbe ne izvajamo. Bili smo razočarani, ker je ta pesem, ne glede na vse, zelo priljubljena pri našem občinstvu,” je dejala pevka skupine Bonny M Maizie Williams. Sicer je skupina pred množico oboževalcev izvedla druge velike uspešnice, kot so Ma Baker, Daddy Cool in Rasputin.

“Menim, da je lepo zabavati ljudi tam, kamor te povabijo, pa če je to v Palestini, Libanonu ali Izraelu,” je dejala Williamsova. “Konec koncev je politika ena stvar, razvedrilo pa druga,” je dodala. In še: “Ko sem začela nastopati, se za to nisem odločila iz političnih razlogov, ampak ker sem želela osrečevati ljudi.”

STA


Najbolj brano