V Beograd bodo leteli še do jeseni

Direktna letalska povezava med letališčem Portorož in Beogradom bo odprta še do sredine septembra. Turistično združenje Portorož je namreč z letalsko družbo Jat Airways sklenilo dogovor o podaljšanju letalske linije za čas poletne turistične sezone.

PORTOROŽ> Z letalsko linijo, na kateri so letala poskusno začela leteti aprila letos, so v turističnem združenju zadovoljni, poudarja direktor Jadran Furlanič. Med Beogradom in Portorožem je v tem času letelo nekaj več kot 600 potnikov. Po desetih poletih se trenutna zasedenost letal giblje med 50 in 60 odstotki, iz letališča Portorož pa dodajajo, da zasedenost letal narašča.

Letalska linija, od katere si obetajo več gostov iz Srbije, pomeni dobro promocijo za Portorož, je prepričan Furlanič. “Za linijo smo se odločili, da bi zbudili pozornost do Portoroža. Nismo razmišljali o izgubi,” pojasnjuje. Obenem pa po njegovih napovedih septembra, ko bodo sestavljali končni obračun, izgub ne bo.

Še vedno je aktualno tudi podaljšanje linije Beograd-Portorož do Rima. O tem se še pogovarjajo, v združenju pa pričakujejo, da bi se v tem primeru podaljšanja linije konzorciju pridružili portoroški igralničarji. Sicer pa iščejo možnosti tudi za vzpostavitev letalske povezave med Portorožem in italijanskima Neapljem ter Catanio.

“Letalska povezava bo gostom z juga Italije olajšala dostop do Portoroža, v velikem interesu pa bo tudi hotelirjem in predvsem portoroškim igralnicam,” menijo. Od igralnic pričakujejo sodelovanje v obliki zakupa letalskih sedežev ali vsaj priprave skupnih paketov s hotelirji. Trenutno na ta način sodelujeta le Casino Portorož in hoteli Bernardin Group. STA


Najbolj brano