Za predrago maketo je kriv excel

Na Direkciji za infrastrukturo so priznali, da so na razpisu izbrali dražjo maketo drugega tira. Razlog naj bi bil napačen vnos podatkov v excelovo tabelo. Direktor direkcije Damir Topolko zaradi tega, kot kaže, ne bo odstopil.

Na Direkciji za infrastrukturo so priznali, da so na razpisu izbrali 
dražjo maketo drugega tira. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Na Direkciji za infrastrukturo so priznali, da so na razpisu izbrali dražjo maketo drugega tira. Foto: Tomaž Primožič/FPA

LJUBLJANA > "Evidentno je, da je šlo za ponesrečen vnos številk v excelovo tabelo," je razlog, zakaj so bolje točkovali bistveno dražjo ponudbo za maketo, utemeljil Damir Topolko. Zdaj bodo preverjali odgovornost članov tričlanske razpisne komisije. Imen članov komisije še ne želijo izdati, saj morajo prej preveriti pravne okoliščine.

Vsako ponudbo, ki jo izbere komisija, preverita in parafirata še dva človeka, šele nato jo v podpis dobi direktor, pojasnjuje Topolko. To bo kot kaže razlog, da sam ne bo prevzel osebne odgovornosti. Pravi še, da so lani na takšen način izpeljali 360 naročil.

Makete, ki je zdaj razstavljena v kontejnerju v Kopru, še niso plačali. Ali in koliko bodo po razkritju napake plačali zanjo, Topolko še ne ve, saj bo to odvisno od pravnih posvetovanj, ki jih bodo še opravili. Je pa direktor povedal, da bodo maketo izvzeli iz evropskega sofinanciranja, tako da naj napaka ne bi vplivala na nadaljnje črpanje evropskih sredstev.


Najbolj brano