V Taverni multikulturno ob svetovnem dnevu beguncev

Koprska Taverna bo v sredo od 12. ure dalje prizorišče pestrega dogajanja ob svetovnem dnevu beguncev, ki ga pripravlja Kulturno izobraževalno društvo Pina.

Ob zaključku prireditve bo mogoče iz prve roke prisluhniti tudi 
zgodbama dvem migrantov. Fotografija je simbolična. Foto: Jure Batagelj
Ob zaključku prireditve bo mogoče iz prve roke prisluhniti tudi zgodbama dvem migrantov. Fotografija je simbolična. Foto: Jure Batagelj

KOPER > Ob stojnicah se bodo predstavile organizacije, ki se ukvarjajo s tematikami vključevanja priseljencev, prostovoljstvom in podobnim.

Kulturni program bodo s svojimi nastopi obogatili Kulturno umetniško in športno društvo Behar, Kulturno društvo Albancev slovenske Istre Iliria in Makedonsko kulturno društvo Kočo Racin Obala. Dogodek bo pokrival Neodvisni obalni radio, za glasbeno podlago pa bo posrkbel Jan Bajc Funa.

Ob 14. uri se bosta začeli brezplačni delavnici, kuharska v družbi Indonezijke iz Izole Wusiane Klobasa ter delavnica pisanja cirilice z Jadranko Beti iz Akademskega kulturno umetniškega društva Kolo Koper.

Pravni center za varstvo človekovih pravic Koper bo ponujal brezplačno pravno svetovanje, prireditev pa bo pospremila tudi akcija zbiranja oblačil za begunce. Trenutno najbolj potrebujejo predvsem spomladanska in poletna moška oblačila manjših velikosti (S in M) ter obutev manjših velikosti. Oblačila bo prevzela Slovenska filantropija.

Ob 17.30 uri se bo mogoče udeležiti tudi pogovora z migrantoma o izzivih vključevanja, njuni poti in izkušnjah v Sloveniji.


Najbolj brano