Splošna plovba prodala delež Primorskih novic

Splošna plovba ni več večinska lastnica Primorskih novic. Svoj 52,45-odstotni delež je prodala trem družbam.

 Foto: Adriana Buzleta
Foto: Adriana Buzleta

KOPER, LJUBLJANA > Svoj poslovni delež v Primorskih novicah je Splošna plovba prodala družbam Svet24 d.o.o., Salomon d.o.o. in Curator Nova d.o.o., ki so z današnjim dnem postale nove lastnice omenjenega 52,45-odstotnega deleža. Splošna plovba je svoj delež v Primorskih novicah prodajala že nekaj časa.

“Želja vseh udeleženih je, da bomo uspešno sodelovali in obstali na trgu medijev. Verjamem, da bo za sinergija za družbo prinesla veliko pozitivnih učinkov,” je ob tem pojasnila direktorica Primorskih novic Patricija Ukmar.

Prednostna naloga Primorskih novic še naprej ostaja skrb za bralce in posredovanje verodostojnih informacij. Ob iskanju sinergij in z nadaljevanjem ter nadgradnjo projektov ostaja na prvem mestu skrb za 74-letno tradicijo časopisa in spletnega portala, ki med regionalnimi spletnimi mediji v Sloveniji po branosti ostaja na prvem mestu.

V izvršnem odboru Aktiva novinarjev Primorskih novic verjamejo, da menjava lastništva ne bo v ničemer posegla v visoko stopnjo uredniške avtonomije časnika. “Zavezani smo javnosti, našim bralcem, še naprej želimo opravljati poslanstvo, ki ga ima neodvisni medij za delovanje demokracije,” so poudarili.
V aktivu novinarjev verjamejo, da novi lastniki, ki imajo medijske izkušnje, vedo, kaj to pomeni, in bodo avtonomijo Primorskih novic le še krepili. Prav tako verjamejo, da novi lastniki poznajo produkcijske procese in kadrovske potrebe medijskih hiš ter da bodo s svojimi izkušnjami prispevali k tehnološkemu razvoju medija.

Lastniki Primorskih novic so še Marjetica Koper (16,92 odstotka), Dnevnik (12,10 odstotka), Luka Koper (10,83 odstotka), Forma Inn (7,10 odstotka) in nekaj lastnikov z manjšimi deleži.


Najbolj brano