Število glasov sovpada z imenikom

Po objavi prispevka smo od OVK, ki je temeljito pregledala koprski volilni imenik, izvedeli da prvotno ugotovljenega neskladja med številom glasovnic in podatki v volilnem imeniku, ni več.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

KOPER > Predčasne glasove drugega kroga koprskih županskih volitev so sinoči šteli šestkrat, ker “nekaj ni klapalo”. Tako je povedal predsednik koprske občinske volilne komisije Miloš Senčur, ki je za PN obnovil sinočnje dogajanje.

Kot je povedal, so kmalu pred 22. uro dobili zadnje gradivo od zadnjega volilnega odbora. Obenem je potekalo štetje glasov predčasnega glasovanja. “Teh je bilo nekaj več kot 2700. To je bilo največje volišče. Seštevek glasov ni sovpadal s podatki volilnega imenika, zato so te glasove šteli šestkrat, ves čas ob prisotnosti zaupnika Aleša Bržana.”

Po šestkratnem štetju so nesporno našteli 2715 glasovnic, pri čemer je bilo razmerje Popovič: Bržan 70:30. A še vedno niso razvozlali razhajanja med vpisanimi v volilni imenik, označenimi, da so glasovali predčasno, in številom glasovnic. Danes zato ponovno pregledujejo vpis vseh 42.412 volilnih upravičencev v volilni imenik.

Po temeljitem pregledu so z OVK za PN sporočili, da prvotno ugotovljenega neskladja med številom glasovnic in podatki v volilnem imeniku, ni več.


Najbolj brano