Kdo je izgubil poročni prstan?

Naš bralec je v Sv. Antonu pri Kopru našel zlat poročni prstan. Ker bi ga rad vrnil lastnici, poizvedujemo, kdo pogreša ta neprecenljivi osebni predmet iz leta 1968, z vgraviranim imenom Jožef in datumom poroke.

Iščemo lastnico prstana, ki se je leta 1968 poročila z Jožefom. Foto: Andraž Gombač
Iščemo lastnico prstana, ki se je leta 1968 poročila z Jožefom. Foto: Andraž Gombač

SV. ANTON > Bralec, naročen na Primorske novice, je zlat poročni prstan našel v vasi Sv. Anton. Lastnice mu doslej ni uspelo izslediti, morda bo več sreče prineslo javno poizvedovanje.

Na notranjem obodu prstana je ob imenu Jožef vgraviran tudi datum poroke, poleg leta 1968 še dan in mesec. Najditelj ne pričakuje nikakršne nagrade, največje plačilo bo zanj sreča na obrazu gospe, poročene pred pol stoletja.

Kdor meni, da ve, kdo bi lahko bila lastnica prstana, naj nam piše na elekronski naslov splet@primorske.si.

Pred dvema letoma se je lastnik oglasil že nekaj ur po objavi

Podobno poizvedovanje prek objave v našem časniku je v preteklosti že obrodilo sadove. Tako smo s prispevkom, naslovljenim Iščemo moža, ki se je s Tadejo poročil 27. junija 1992.', ki smo ga objavili 18. julija 2017, že nekaj ur po objavi priklicali presrečno Tadejo Rodman iz Komna, ki je takole opisala odziv moža na najdbo: “Tako ganjen ni bil niti na poročni dan. Ko se je pripeljal iz službe, je imel kar solzne oči.”


Najbolj brano