Svetlana Makarovič: “Svoj honorar odstopim Eriku Valenčiču in Svetlani Slapšak”

“Svoj honorar odstopim Eriku Valenčiču in Svetlani Slapšak,” pravi Svetlana Makarovič, ki jo je prizadela izjava, da je s postopanjem ob nastajanju in izidu knjige Luciferka izdala simbol rdeče zvezde in ga zamenjala za simbol evra.

Svetlana Makarovič Foto: Andraž Gombač
Svetlana Makarovič Foto: Andraž Gombač

LJUBLJANA Danes zjutraj nas je poklicala Svetlana Makarovič, ki se želi javno odzvati na poročanje o zapletih okrog Luciferke. Svetlano Slapšak in Erika Valenčiča, ki sta bila sprva med soavtorji knjige, zelo ceni in sta ji pri srcu, je za naš časopis povedala že v petek.

“Erik mi zdaj očita, da lažem in da sem izdala simbol rdeče zvezde, da mi je bolj mar za evre. Prizadeta sem zaradi njegove izjave, očitno se je pustil naščuvati založbi Beletrina proti meni, zato sem se odločila, da ta gordijski vozel klevet presekam. V primeru, da Beletrina njemu in Svetlani Slapšak ni izplačala dogovorjene odškodnine, jima svoj honorar v celoti odstopim.”

In če ga ne bosta hotela sprejeti? “Njuna odločitev ni moj problem,” pravi pesnica. “Mateju Šurcu pa tega ne bom dovolila, če bo hotel storiti enako. On je pri knjigi edini resnično garal ves čas.”

Več o izidu te knjige preberite: Trdo delo se je izjalovilo v medsebojno obračunavanje

Direktor Beletrine in Svetlana Makarovič na nasprotnih bregovih


Najbolj brano