Kostić z luksuzno plažo pod hotelom v Savudriji

Srbski poslovnež Miodrag Kostić je v četrtek zvečer odprl luksuzno hotelsko plažo pod svojim hotelom Kempinski v Savudriji, v katero naj bi vložil pol milijona evrov. Uživanje na njej ne bo poceni: če se bodo na njej želeli kopati zunanji gostje, bodo morali namreč odšteti 50 evrov na dan.

Prenovljena plaža hotela Kempinski Adriatic Foto: Neven Jurjak AKA Merlo De Graia
Prenovljena plaža hotela Kempinski Adriatic Foto: Neven Jurjak AKA Merlo De Graia

SAVUDRIJA > Miodrag Kostić v Portorožu končuje milijonsko naložbo v prenovo meteornega izpusta, sicer pa načrtuje še eno golf igrišče v hrvaškem delu Istre in si ogleduje nove naložbene priložnosti, vključno s Trstom.

Kostić, ki velja za najbogatejšega Srba, se je v četrtek zvečer sproščeno gibal med povabljenci na odprtju prenovljene plaže pod hotelom Kempinski Adriatic, ki ga ima v lasti kot del kompleksa Skiper v Savudriji. Pred novinarji ga je branila njegova predstavnica za stike z javnostmi, a je tudi njim namenil kakšno vljudnost. Skupini hrvaških novinark, ki so jih zanimali predvsem njegovi načrti v Budvi, je raje na svojem mobilnem telefonu kazal posnetke peščene plaže v Albaniji, ki je ni mogel prehvaliti.

Kempinski mora dvigniti raven

Kostić je za uradne izjave sicer pooblastil Nikolo Avrama, ki je v okviru njegove družbe MK Group zadolžen za hotelski posel. “Ne drži, da nameravamo odpovedati pogodbo s Kempinskim. Pričakujemo pa, da bodo izpolnili naše pogoje o dvigu ravni destinacije,” je medijske navedbe komentiral 38-letni menedžer, ki se je izkazal z revitalizacijo hotela na Kopaoniku. Za Kempinski Palace Portorož se desetletna pogodba izteče konec leta, a je v pogodbi predvideno njeno desetletno podaljšanje. Ena od možnih zamenjav pa bi bila hotelska veriga Marriott.

Avram je prepričan, da ima severni del Istre s Savudrijo in Portorožem velik potencial, a je trenutno ponudba pod ravnjo luksuzne destinacije. ”Ko bodo ukinili schengensko mejo med Hrvaško in Slovenijo, nameravamo zgraditi enotno zgodbo, tudi z morsko povezavo ene in druge strani zaliva, vse do Benetk” je napovedal. Avram je omenil, da načrtujejo izgradnjo še enega golf igrišča v hrvaškem delu Istre, zanima jih portoroško letališče, kjer je Kostićeva družba že solastnica, potegovali pa so se tudi za nakup Marine Portorož. Poleg tega si ogledujejo Trst, kjer so bili povabljeni k nakupu palače Carciotti, tik ob mestnem nabrežju. Kostić, ki si je premoženje ustvaril s proizvodnjo sladkorja, se vse bolj umerja v turizem in bančništvo. Njegova AIK Banka je med drugim v sklepni fazi nakupa Gorenjske banke.

Zasoljeno za obiskovalce

O višini načrtovanih vlaganj v istrski turizem Avram ne želi govoriti, omeni pa, da so v ureditev meteornega izpusta pred hotelom Palace v Portorožu - k čemur jih je zavezovala pogodba - vložili milijon evrov, strošek prenove savudrijske plaže pa je pol milijona evrov. Plaža bo namenjena predvsem gostom hotela Kempinski Adriatic, za zunanje obiskovalce pa bo veljala vstopnina 50 evrov. “Če ima hotel več kot 400 ležišč, na plaži pa je prostora za nekaj več kot 300 ležalnikov, druge izbire nimamo,” pojasni sogovornik.


Najbolj brano