Ena kazen od 278 ustavljenih

“V primerjavi s prvim valom spomladi so vozniki in potniki tokrat strpnejši, bolj razumevajoči in manj negativno nastrojeni proti omejitvi gibanja,” je povedal policijski inšpektor Igor Gjerkeš. Policisti več enot so v soboto dopoldan pri Divači ustavili 278 vozil in izrekli eno kazen.

Po dolgem času, so policisti v soboto znova nadzirali prehajanje 
občinskih meja. Foto: Danijel Cek
Po dolgem času, so policisti v soboto znova nadzirali prehajanje občinskih meja. Foto: Danijel Cek

DIVAČA > Od devetih dopoldne do enih popoldne so policisti več policijskih enot koprske policijske uprave ves promet z avtoceste od Razdrtega proti Kozini preusmerili na počivališče Risnik pri Divači in pregledali skoraj vsako vozilo. Po napovedih je policija zaradi neupoštevanja prepovedi prehajanja občinskih meja minuli konec tedna poostreno nadzirala promet med občinami in regijami.

V štirih urah so tako policisti koprske policijske uprave na počivališču Risnik preverili voznike in potnike v 278 vozilih. Zaradi očitne kršitve omejitve gibanja so izrekli eno kazen in tri opozorila, štiri voznike so kaznovali, ker niso imeli zimske opreme, voznika tovornjaka pa, ker ni imel urejenega tahografa.

Po besedah policijskega inšpektorja Igorja Gjerkeša je bil odnos voznikov in potnikov tokrat bistveno boljši kot marca in aprila. “Vsi so bili veliko bolj razumevajoči. Tudi opozorila smo izrekli le zato, ker niso imeli napisanih izjav, razlogi za prehajanje občinskih meja pa so bili upravičeni,” je povedal Gjerkeš.


Najbolj brano