Zmagovalni spomladanski škljoci

Poletje je sicer že davno prehitelo koledarsko pomlad in nas že (pre)toplo greje ter vabi na osvežitev v morju, rekah ali hribih. Medtem ko mnogi že lovite v svoje telefone in fotoaparate nove poletne škljoce, pa razglašamo zmagovalne utrinke letošnje pomladi.

1. nagrada: Aleks Leban - Skrb za potomce
1. nagrada: Aleks Leban - Skrb za potomce 

Tudi tokratno pošiljko foto-utrinkov je pregledala tričlanska komisija profesionalnih fotografov na čelu z našim urednikom fotografije Leom Caharijo. Tako so odločili:

1. nagrada:Aleks Leban - Skrb za potomce

Zmagovalni spomladanski škljoc je fotografija z naslovom Skrb za potomce. Posnetek srake, ki gradi gnezdo, je naredil Aleks Leban iz Solkana. Na prvi pogled nas ne očara, a vendar ima vse kar zmagovalni posnetek potrebuje, to je pomladno prebujanje življenja, uravnoteženost posnetka ter dinamiko. Za vse našteto gre zahvala sraki in njeni vnemi pri gradnji gnezda tam visoko na cipresi.

Nagrade že čakajo na prevzem

Avtorico in avtorja petih spomladanskih škljocev, ki so si prislužili najboljšo oceno strokovne komisije, že čakajo nagrade. O načinu prevzema bodo v kratkem pisno obveščeni.

Prvonagrajeni Aleks Leban iz Solkana prejme pametno uro Prixton SW41.

Drugonagrajenega Jadrana Čeha iz Sežane čaka merilec krvnega tlaka.

Tretjenagrajeni Vojko Mihelj iz Knežaka dobi brezžični zvočnik, budilko in polnilec v enem.

Četrtouvrščena Lea Arčon iz Volčje Drage bo tri mesece vsak dan lahko brezplačno brala tiskane izvode Primorskih novic.

Petouvrščeni Darko Turk iz Kopra pa prejme polletno naročnino na digitalne Primorske novice.

2. nagrada: Jadran Čeh - Prvi škljoci

Foto: Jadran Čeh

Drugo nagrajeni je posnetek Prvi škljoci, motiv dekleta, ki fotografira regratov cvet. V iskanju motivov postane tudi lovec “plen” drugega lovca na motive. Tako je Jadran Čeh iz Sežane fotografiral dekle, ki išče svoj spomladanski škljoc. Uravnotežen posnetek z dinamiko dekleta, ki fotografira v njem, vsebuje tudi ravno dovolj pomladnega prebujanja v regratovem cvetu.

3. nagrada: Vojko Mihelj - Tih deževen dan

Foto: Vojko Mihelj

Tretje nagrajeni je posnetek Tih deževen dan avtorja Vojka Mihlja iz Knežaka. Na njem dekle z redečim dežnikom pozira na obali Belopeškega jezera. Pomlad, pa najsi bo tudi deževna, zato da se narava prebudi, je lahko dober motiv, če ga le znamo oplemenititi. To je ravno dekle z rdečim dežnikom, ki ga je Vojko umestil na obalo jezera in tako rešil fotografsko enačbo.

4. nagrada: Lea Arčon - Čebela

Foto: Lea Arčon

Četrto nagrajeni je posnetek Čebela avtorice Lee Arčon iz Volčje Drage. Lea je ljubiteljica makro fotografije, a nas je čebela na cvetu regrata najbolj prepričala zaradi njenega kontrasta v motivu. S cvetnim prahom zelo zaprašena čebela odseva vse, kar je lahko spomladanskega, od barv do dinamike življenja.

5. nagrada: Darko Turk - Kam pa kam, četica

Foto: Darko Turk

Peto nagrajeni je posnetek z naslovom Kam pa kam, četica, ki ga je ustvaril Darko Turk iz Kopra. Družina labodov z mladiči na vodnem sprehodu strumno reže in valovi vodo v kanalu. Valovanje ustvari dodatno dinamiko posnetka labodje vrste z ozadjem urejene brežine, v ospredju pa je mirna gladina, ki motiv uravnoteži.

Čestitke vsem sodelujočim!

Čeprav smo lahko le petim avtorjem spmladanskih utrinkov dodelili nagrade, se tudi tokrat iskreno zahvaljujemo prav vsem sodelujočim v natečaju. Veseli nas, da nam mnogi ostajate zvesti iz natečaja v natečaj in da se nam vsakič pridružijo tudi številni novi fotografski navdušenci. Z željo, da ostane tako tudi v prihodnje, še enkrat hvala in na svidenje do naslednjega Škljoca!


Najbolj brano