Za uvod Madonna: “Še smo tu!”

Raper Lil Nas X in pevec Justin Bieber sta velika zmagovalca podelitve nagrad za videospote televizije MTV. Nedeljski spektakel v dvorani Barclays Center v Brooklynu, ki je po lanskem pandemičnem premoru znova gostila gledalce in nastope v živo, je postregel tudi z nastopi presenečenja nekaterih velikih zvezd MTV-ja.

Velikega priznanja za videospot leta se je razveselil 22-letni 
temnopolti raper Lil Nas X, ki je zmago posvetil “gejevski agendi”. Foto: Profimedia
Velikega priznanja za videospot leta se je razveselil 22-letni temnopolti raper Lil Nas X, ki je zmago posvetil “gejevski agendi”. Foto: Profimedia

NEW YORK > Za prvega je z uvodno točko poskrbela ena izmed legend najbolj priljubljene glasbene televizije s 40-letno tradicijo, Madonna. 63-letna kraljica popa se je na odru pojavila v črnem usnjenem korzetu v slogu zapeljive domine.

Madonna ob prihodu na prizorišče. (Foto: Profimedia)

“Dejali so, da ne bomo zdržali dolgo. Pa smo še vedno tukaj!” je dejala.

Z beneške rdeče preproge je na newyorško priletela tudi Jennifer Lopez, na oder pa je stopila še Cyndi Lauper, ki je med nastopom opozorila na omejevanje pravice do splava in spomnila, da imajo ženske pravico “do nadzora nad svojimi telesi”.

Na prireditvi, ki jo je vodila raperka Doja Cat, je dvakrat slavil 27-letni kanadski pevec Justin Bieber. Zmagal je tako v kategoriji pop pesmi (za singl Peaches) kot v kategoriji izvajalec leta. “Glasba je najboljši način, kako doseči ljudi in kako nas znova povezati,” je povedal v zahvalnem govoru.

Velikega priznanja za videospot leta se je razveselil 22-letni temnopolti raper Lil Nas X, ki je nagrado prejel za za videospot za pesem Montero (Call Me By Your Name), ki že velja za himno borcev za pravice istospolnih. V nagovoru je zmago posvetil “gejevski agendi”.

Med ostalimi prejemniki nagrad je kot debitantka leta s pesmijo leta (Drivers Licence) slavila vzhajajoča zvezda, 18-letna Olivia Rodrigo. V kategoriji zasedba leta pa je odnesla zmago južnokorejska zasedba BTS, ki je za single Butter prejela tudi nagrado za najboljšo K-pop pesem leta.

Podelitev MTV-jevih nagrad je bila tudi priložnost za počastitev 25-letnice skupine Foo Fighters. Njeni člani so bili razglašeni za globalne ikone. Na odru so se predstavili s hitoma Learn to Fly in Everlong.

Kot poraženki večera sta slavje zapustili Cardi B in Megan Thee Stallion, ki si z videospotom WAP kljub nominacijam nista prislužili nobenega kipca.

Med številnimi nastopajočimi je bil tudi Machine Gun Kelly, ki se je že pred začetkom podelitve na rdeči preprogi sprl z mojstrom borilnih veščin Conorjem McGregorjem in tako poskrbel za manjši škandal.


Najbolj brano