Venus in Serena na velikem platnu

Od danes bo v distribuciji svetovnih kinematografov film King Richard, ki predstavlja neverjeten vzpon Serene in Venus Williams od deklic, ki sta trenirali na propadajočih teniških igriščih v Comptonu, kjer domujejo tolpe, do izjemno uspešnih športnic.

 Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

LOS ANGELES > Njunega očeta, trenerja in managerja Richarda, po katerem je film naslovljen, igra Will Smith, Sereno in Venus pa Saniyya Sidney in Demi Singleton (na fotografiji).

Smith se je v Richarda Williamsa “zaljubil” pred dvema desetletjema, ko ga je videl, kako je v intervjuju s preveč vztrajnim novinarjem stopil v bran tedaj 14-letni hčerki Venus. Igralec je dejal, da si je za vselej zapomnil, s kakšnim žarom je Venus gledala svojega očeta in si obenem zaželel, da bi tudi njegova hčer nekega dne tako gledala njega. “Vedel sem, da želim svetu predstaviti očeta, ki varuje svojo hčerko,” je še dejal Smith, tudi producent filma, ki je nastal pod okriljem Warner Brosa.

Film, ki so ga pred dnevi premierno prikazali v Los Angelesu, se osredotoča na to, kako je tesno povezano družino Williams zaznamovalo bivanje v revni soseski in kako je to izhodišče vplivalo na kariero slovitih sester. Richard Williams, trener samouk, je namreč, še preden sta se rodili, na 78 straneh popisal načrt, kako bi Venus in Serena postali najboljši teniški igralki na svetu, saj je izvedel za visoke denarne nagrade v tem športu.


Najbolj brano