V sodniško trojko kuharskega šova MasterChef prihaja Bine Volčič

Spomladi prihaja na male ekrane priljubljeni kuharski šov MasterChef, ki ga bodo na Pop TV predvajali že četrto sezono zapored. Obeta se nekaj novosti, vseh pa za zdaj še ne želijo razkriti. Znani so le sodniki, čeprav so tudi tekmovalci že izbrani.

Karim Merdjadi, Bine Volčič in Luka Jezeršek (z leve) napovedujejo visoke standarde. Foto: Tomo Jeseničnik
Karim Merdjadi, Bine Volčič in Luka Jezeršek (z leve) napovedujejo visoke standarde. Foto: Tomo Jeseničnik

LJUBLJANA > Bine Volčič, mojster kuharije, ki je oral ledino kuharskih šovov pri nas v resničnostnem šovu Gostilna išče šefa, bo po daljšem premoru znova stopil pred televizijske kamere.

V četrti sezoni šova MasterChef bo namreč prevzel vlogo sodnika. Na tem mestu bo zamenjal mojstrico kremne rezine Almo Rekić. Družbo v sodniški ekipi mu bosta delala izkušena tudi na tem področju, Karim Merdjadi in Luka Jezeršek. Bine Volčič je ob predstavitvi povedal: “Od tekmovalcev pričakujem garanje, organiziranost in natančnost pri delu, predvsem pa dobro in okusno hrano, pri čemer sploh ni nujno, da gre za visoko kulinariko, tudi domača hrana je lahko top! Nikakor ne maram površnosti, ne prenesem izgovorov za napake, najbolj pa me iztiri nespoštljiv odnos do hrane in sestavin.”

Ustvarjalci šova so napovedali nove smernice v kuhariji šova. Karim Merdjadi: “V tej sezoni se vračamo k osnovam. K jedem, ki so bližje domačemu kuharju. Vseeno pa bodo to morali biti MasterChef krožniki. Čeprav je jed bolj domača, mora biti domiselna, dodelana, privlačna in kar je najbolj pomembno, okusna. Osnove uporabe sestavin, njihova obdelava in prezentacija bodo izjemno pomembne.”

V prvi sezoni šova je slavil Koprčan Sašo Miljušević, v drugi Darko Klemen, Mariborčan, ki živi na Seči, lani pa je zveneči naslov osvojila Izolanka Sara Rutar.


Najbolj brano