V kuharskem šovu Mali šef Slovenije bosta nastopili tudi Naja in Sara iz Kopra

Druga sezona kuharskega šova Mali šef Slovenije je tudi tokrat primorsko obarvana. Tako se bosta jutri (ob 20. uri na Pop TV) za svojo šolo Antona Ukmarja iz Kopra Sara Hrovat in Naja Hadžić s kuhalnico v roki borili proti Niku in Niki iz OŠ Preska pri Medvodah. Zmagovalni par se bo neposredno uvrstil v polfinale in v nadaljnji boj za prestižni naslov in denarno nagrado.

Sara Hrovat (levo) in Naja Hadžić Foto: Pop TV
Sara Hrovat (levo) in Naja Hadžić Foto: Pop TV

Za kuharski dvoboj sta rokave zavihali Naja in Sara iz OŠ Antona Ukmarja Koper, ter Nik in Nika iz OŠ Preska.

In kako sta se na kuharijo v šovu pripravljali nadebudni šolarki iz Kopra?

11-letna Sara: “Moj kuharski vzornik je poleg znanih kuharjev predvsem moja babica, ki je kuharica po poklicu in me je za kuhanje tudi navdušila in marsičesa naučila. Njene jedi so bolj domače, a ko je ona v kuhinji, je vse videti lahko, ko pa enako stvar poskusim narediti sama, ni vedno tako.”

Leto dni mlajša Naja pa: “Najraje kuham z mojo nono, mamo in Saro. Moja nona je izvrstna kuharica. Obožujem njeno lazanjo in domače njoke z golažem. Ker sem po naravi zelo živahna, imam rada pisane začimbe. Najraje od vsega pa tiramisu.”

Voditelj Sašo Stare nenehno bodri mlade kuharje.

Sara in Naja sta se skupaj prijavili v oddajo Mali šef, saj sta bili nad prvo sezono navdušeni in sta se želeli preskusiti v kuhanju. Poleg prijateljstva ju druži kuhanje. Sicer pa Naja najraje peče sladice, predvsem muffine, ki so bili, seveda poleg palačink, ena od prvih sladic, ki jih je sama naredila. In s kom najraje kuha? “Najraje kuham, ko sem sama doma in me nihče ne nadzira. Pospravljenje po kuhanju pa mi ne gre vedno najbolje od rok. Rada pa pomagam v kuhinji tudi mami in tatiju in seveda babici.”

Kaj pa Naja? “Najraje skuham pašto s tuno in sirčkom, a moja najljubša jed je lazanja, ki jo pripravi moja nona.”

Spomnimo. Mali šef Slovenije je kuharski šov, v katerem tekmujejo otroci med 8. in 15. letom. Izbranih je osem parov iz različnih pokrajin širom Slovenije. V tekmovalnem delu v kuharskih spretnostih med seboj tekmujeta para iz dveh osnovnih šol in se potegujeta za naziv Mali šef Slovenije ter denarno podporo, s katero bosta nato pomagala svoji šoli.

Strokovna žirija: Uroš Štefelin, Mojca Trnovec in Jorg Zupan (z leve)

V lanski, prvi sezoni so primorsko kuharijo predstavljali Maša Odar Kristan in Martin Peter Škraba iz OŠ Cirila Kosmača iz Pirana ter Miha Vidic in Peter Baša iz OŠ Ivana Roba Šempeter pri Gorici. Zmago in dobrih deset tisočakov nagrade pa sta svoji šoli priborila Žak in Lan Verko iz OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica.


Najbolj brano