V Dubrovniku odpirajo prvi bar za istospolno usmerjene

Na hrvaški obali bodo danes odprli bar Milk, prvi bar za istospolne v Dubrovniku. Stal bo v zgodovinskem delu mesta, ime pa je dobil po ameriškem politiku in aktivistu Harveyju Milku, ki je se boril za pravice homoseksualcev, poroča hrvaški časnik Slobodna Dalmacija.

V baru, ki bo stal v zgodovinskem delu mesta, bodo prirejali 
različne tematske zabave, umetniške nastope in različne predstave. Foto: pixabay.com
V baru, ki bo stal v zgodovinskem delu mesta, bodo prirejali različne tematske zabave, umetniške nastope in različne predstave. Foto: pixabay.com

DUBROVNIK > “Ime je učinkovito in si ga lahko enostavno zapomnijo tako domačini kot tujci,” je za Slobodno Dalmacijo povedal solastnik bara Vicko Lazo.

V baru bodo prirejali različne tematske zabave, umetniške nastope in različne predstave.

Čeprav se gostinci na Hrvaškem spopadajo s pomanjkanjem delovne sile, v Milku takšnih težav niso imeli. Po besedah Laza je bilo prijav za delo toliko, da so lahko izbirali. “Ljudje odprtega uma vedo, da so pripadniki LGBT skupnosti dobri in kakovostni gosti. Za delo se nam je javilo mnogo deklet, tako da je delovna sila raznolika,” je pojasnil Lazo.

Na današnjem odprtju, na katerega so povabili okoli 150 gostov, bo med drugim nastopila hrvaška čelistka Ana Rucner, glavnega nastopajočega pa lastniki Milka še niso razkrili.


Najbolj brano