Udobje in nove kombinacije

C3 je Citroenov najbolje prodajan model, ki je bil deležen rahle osvežitve na polovici svoje generacijske poti.

Majhen, kompakten in všečen avtomobilček, ki prepričuje tako 
mlade kot starejše voznike. Dokaj ugodna je tudi cena. Foto: Peter Pirkovič
Majhen, kompakten in všečen avtomobilček, ki prepričuje tako mlade kot starejše voznike. Dokaj ugodna je tudi cena. Foto: Peter Pirkovič

Od leta 2016 so v Sloveniji prodali skoraj 4000 vozil C3 oziroma 85 vozil mesečno. Letošnje leto je postreglo s 647 novimi primerki, a se boljšega rezultata nadejajo v prihodnjem letu. Cilj je na ceste poslati vsaj 1100 primerkov.

Skoraj sto različnih kombinacij

C3 v prenovljeni podobi ohranja dimenzije in bolj ali manj enako oblikovno zasnovo. Popravki so v večji meri opazni na sprednjem delu, kjer so žarometi dobili novo obliko (po vzoru novega C4) in novo LED tehnologijo (serijsko v osnovnem paketu). V ponudbi še vedno ostajajo airbumpi, ki imajo zdaj osvežen videz, podobno oblikovno osvežena je ponudba 16-palčnih in 17-palčnih platišč, medtem ko je potniška kabina dobila novo generacijo udobnih sedežev z naslonom za roke advanced comfort in večji osrednji zaslon z izboljšanim multimedijskim vmesnikom.

Največji poudarek pri modelu C3 bo namenjen individualizaciji. Kupec bo imel namreč na voljo kar 97 različnih kombinacij (do zdaj 36). Možne bodo različne barvne kombinacije zunanjosti, notranjosti in strehe, prav tako bo na voljo tudi široka izbira različnih nalepk.

Pri pogonski tehniki ni posebnosti. Še vedno na vrhu priljubljenosti ostaja klasičen 1,2-litrski 60-kilovatni bencinski motor, sledi mu 1,2-litrski turbo bencinski motor z 81 kilovati moči (tega je možno kombinirati s šeststopenjsko avtomatiko), po priljubljenosti na zadnjem mestu, zaradi višje cene, pa je dizelski 74-kilovatni 1,5-litrski motor, ki bo decembra dobil rahlo nadgradnjo in šeststopenjski ročni menjalnik.

V Citroenu so ob prenovi posodobili tudi seznam varnostnih asistenc. Teh je zdaj na seznamu kar dvanajst, a so razporejeni v bogatejše pakete opreme oziroma je zanje treba doplačati. Nov je na primer sistem za pomoč pri čelnem parkiranju, hkrati pa niso pozabili niti na sistem samodejnega zaviranja v sili, sistem za prepoznavanje prometnih znakov, pomoči pri speljevanju v klanec, kot tudi ne sistema za samodejni preklop snopa dolgih in kratkih luči.

Cene za prenovljenega Citroena C3 se po rednem ceniku začnejo pri 13 tisočakih in segajo vse tja do 19.200 evrov. Odvisne so od paketa opreme in dodatkov, ki si jih uporabnik zaželi. Bo pa omenjena redna cena ustrezno nižja, če bo kupec nakup izpeljal prek financiranja. Pri kombinaciji z najšibkejšim motorjem in začetnim paketom feel se cena s financiranjem zniža na 11.520 evrov.


Najbolj brano