Tri na lovu za Bobovnikov stolček

Eden najbolj prepoznavnih voditeljskih obrazov nacionalne televizije, Slavko Bobovnik, se je z novim letom poslovil od studiev na Kolodvorski 2 v Ljubljani.

Slavko Bobovnik, na fotografiji z Mojco Širok, ki po dveh mandatih 
dopisništva v Rimu in v zadnjem obdobju vodenja oddaje Globus 
menda odhaja za dopisnico v Bruselj, se je z novim letom poslovil 
od studiev na Kolodvorski 2 v Ljubljani. Foto: Andraž Gombač
Slavko Bobovnik, na fotografiji z Mojco Širok, ki po dveh mandatih dopisništva v Rimu in v zadnjem obdobju vodenja oddaje Globus menda odhaja za dopisnico v Bruselj, se je z novim letom poslovil od studiev na Kolodvorski 2 v Ljubljani. Foto: Andraž Gombač

LJUBLJANA > Zrela leta bo Slavko Bobovnik, tako vsaj pravi, večinoma preživljal kot upokojenec, predaval pa naj bi tudi na novoustanovljeni akademiji za protokol Ksenije Benedetti.

Dolgoletni voditelj večerne informativne oddaje Odmevi na TV Slovenija je za svoje novinarsko in voditeljsko delo prejel številne nagrade, zaradi svojega načina dela pa je bil zelo priljubljen med gledalci. V udarni voditeljski trojki Odmevov - gostom v studiu za ovratnik, kot radi rečemo, dihata še Rosvita Pesek in Igor E. Bergant - je tako zdaj mesto za novega voditelja ali, tako vsaj kaže po neuradnih informacijah, voditeljico. Bobovnika naj bi namreč nadomestila ena od treh novinark, ki so se prijavile na interni razpis. Za njegov stolček se potegujejo: Mojca Pašek Šetinc - dolgoletna novinarka RTV, Tanja Starič - urednica notranje politike na Radiu Slovenija in Andreja Gregorič - voditeljica poročil na TV Slovenija.


Najbolj brano