Tega bo mogoče kupiti preko spleta

Prihodnje leto se bo ponudba peugeotov 308 povečala še za dve različici. Namreč, 308 bo z električnim motorjem na voljo tako v kombilimuzinski kot karavanski izvedbi. Prav slednji bo posebnost, ki je v Evropi v tem segmentu še ni zaslediti.

Francozi so ob predstavitvi nove generacije modela 308 napovedovali prihod električne različice  in obljubo 
tudi držali. Foto: Peugeot
Francozi so ob predstavitvi nove generacije modela 308 napovedovali prihod električne različice in obljubo tudi držali. Foto: Peugeot

Novinec v ponudbi bo od sredine prihodnjega leta na voljo tako v kombilimuzinski kot karavanski izvedbi. To bi znalo pritegniti še nekaj dodatnih kupcev, saj električnih karavanov na trgu tako rekoč ni. Oblikovno se elektrognana modela le minimalno oblikovno spreminjata. Sprednji del in podvozje sta bila namreč rahlo preurejena zaradi učinkovitejše aerodinamike, z istim namenom pa so na voljo tudi nove gume z nizkim kotalnim uporom. Za pogon so jima namenili novo generacijo električnega motorja s 115 kilovati moči in 260 Nm navora, podatkov o zmogljivosti pa za zdaj še ne razkrivajo.

Peugeot E-308 bo tudi prvi, ki bo imel vgrajeno baterijo nove generacije z zmogljivostjo 51 kWh. Baterija. Deluje na 400-voltnem sistemu in se polni z najvišjo močjo 100 kilovatov, ima novo kemično sestavo - 80 odstotkov niklja, 10 odstotkov mangana in 10 odstotkov kobalta. Izračuni, narejeni po WLPT protokolu, kažejo, da je E-308 zmožen prevoziti nekaj več kot 400 kilometrov s polno baterijo. Poleg tega lahko voznik za čim bolj učinkovito upravljanje porabe energije izbira med tremi režimi vožnje (eco, normal in sport), medtem ko aktivacija programa brake (rekuperacija) podaljša vožnjo še za nekaj kilometrov. Kar se tiče polnjenja, velja omeniti še to, da imata oba serijsko vgrajen trifazni 11-kilovatni polnilnik.

S prihodom tega modela se bodo ljubitelji peugeotov v nekaterih državah lotili projekta nakupa avtomobila po spleta. E-308 bo tako prvi Peugeot, ki ga bo možno kupiti preko spleta, trgovec pa ga bo kupcu na koncu prodajnega procesa brezplačno dostavil na dom. Na spletnem mestu bo mogoče urediti tudi financiranje ali pa zamenjavo po načelu staro za novo. Več o tej novi storitvi bodo povedali v začetku prihodnjega leta.


Najbolj brano