Svež veter

Passat se pred svojo novo generacijo, ki bo na vrsti čez nekaj let, zdaj predstavlja v prenovljeni podobi. V Slovenijo pripelje konec poletja.

Predprodaja prenovljenega passata se bo začela maja, na trg pa 
prihaja avgusta. Foto: Volkswagen
Predprodaja prenovljenega passata se bo začela maja, na trg pa prihaja avgusta. Foto: Volkswagen

Nova sta sprednji in zadnji odbijač in maska. Kot se ob osvežitvi spodobi, je nova tudi optika sprednjih in zadnjih luči. Sprednje luči so zdaj matrične in podobne tistim v touaregu. Ko boste vozili za prenovljenim passatom, ga bo izdal nov napis na sredi prtljažnih vrat. Tudi spremembe v notranjosti so bolj subtilne, izstopa pa novi infotainment tretje generacije z velikostjo zaslonov 6,5, 8 in 9,2 palca in je ves čas povezan v splet z različnimi servisi - od spletnega radia do navigacije z realnočasnimi podatki.

Nadgrajene so še varnostne asistence, med drugim delno samodejna vožnja do 210 km/h, tu so še predvidljiv tempomat, pomoč za vozni pas, samodejno odvijanje v sili, samodejno parkiranje in elektromehanski zavorni servo mehanizem, ki omogoča učinkovitejše zaviranje. Motorji so nadgrajeni s filtri proti emisijam. Trije TSI motorji razvijajo 150, 190 in 272 KM, trije TDI dizli pa 88, 140 in 176 kilovatov. 2.0 TDI s 110 kW zdaj nosi oznako Evo, kar pomeni 10 g/km manj CO2 kot predhodnik.

Omeniti velja, da je to zadnja epizoda passata, ki ga bodo izdelovali v Nemčiji. Naslednik bo namreč nastajal v Škodini tovarni na Češkem. V dosedanji tovarni v Emdenu so passata izdelovali vse od 1978.


Najbolj brano