Spletna senzacija: Bernie Sanders in njegove rokavice

Ameriški senator iz Vermonta Bernie Sanders je nehote postal glavna zvezda inavguracije predsednika Joeja Bidna na družbenih omrežjih, kjer kroži njegova fotografija, ko sedi na stolu z masko in prekrižanimi rokami, odetimi v domače pletene rokavice. Fotografija se v različnih izvedbah pojavlja povsod, Sanders pa je na inavguraciji postal meme.

Največ pozornosti so pritegnile ogromne pletene rokavice, ki jih je 
Bernieju Sandersu izdelala osnovnošolska učiteljica v Vermontu iz 
reciklirane volne. Foto: Profimedia
Največ pozornosti so pritegnile ogromne pletene rokavice, ki jih je Bernieju Sandersu izdelala osnovnošolska učiteljica v Vermontu iz reciklirane volne. Foto: Profimedia

NEW YORK > Ameriški komik Steven Colbert se je pošalil, da je 79-letni Sanders prišel na inavguracijo podoben odvetniku po službeni dolžnosti za revne.

Na Sandersovo pojasnilo, da je v Vermontu pač mrzlo in se zna pripraviti na zimo, je Colbert dejal, da je očitno pozabil na "zgornji odstotek" telesa, saj plešaste glave ni pokril s kapo. Sanders je znan po kritikah neenakosti v ZDA, kjer odstotek najbogatejših obvladuje večino premoženja države.

"Veste, mi v Vermontu se toplo oblačimo, ker poznamo mraz in nam je bolj kot moda pomembno to, da nam je toplo," je za televizijo CBS dejal Sanders, potem ko je s svojim videzom vzbudil veliko pozornost.

Največ pozornosti so pritegnile ogromne pletene rokavice, ki mu jih je izdelala osnovnošolska učiteljica v Vermontu iz reciklirane volne.

"V veliko čast mi je, da jih je nosil na inavguraciji. Všeč mi je, da jih ima rad in jih nosi," je za lokalno televizijo v Vermontu izjavila učiteljica Jen Ellis, ki Sandersa doslej ni še nikoli srečala. Rokavice mu je podarila njena hči.


Najbolj brano